Ponedeljek, 09 december 2019
Iskanje

S »pičulatom« na dresih

Novi logotip štandreške Juventine izoblikovala domačinka Nikol Kerpan

8. avg. 2019 | 10:30
Dark Theme

»Pičulat« oz. puran na nogometni žogi. Štandreška Juventina bo imela od letošnje sezone dalje nov logotip, ki ga je pripravila »domača« poklicna grafična oblikovalka Nikol Kerpan. Z novim logotipom so v Štandrežu že opremili letošnjo športno opremo, nogometno društvo pa že razmišlja o nadgradnji na marketinškem in komunikacijskem področju. Nalogo so zaupali ravno osemindvajsetletni Nikol, ki se je po nekajletnem bivanju v tujini vrnila domov in spet okrepila Juventinin odbor.

Logotip je izoblikovala Nikol Kerpan
Logotip je izoblikovala Nikol Kerpan

»Novi logotip je sicer nastal že leta 2014, ko sem obiskovala tretji letnik Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Pripravila sem ga v okviru izpita iz grafičnega oblikovanja, ko nam je profesor poveril nalogo, naj preoblikujemo že obstoječ logotip. Izbrala sem seveda ‘pičulata’, ki je simbol tako Štandreža kot Juventine in seveda nogometno žogo. Purana so namreč spuščali po igrišču na derbijih proti Sovodnjam. Po zaključenem študiju sem se sicer novembra 2015 preselila v Dublin, vrnila pa sem se januarja letos. Ker so lani nogometaši poskrbeli za sezono pod pričakovanji (Juventina je izpadla iz elitne lige, op.av.), sem predlagala uporabo novega logotipa, da vlijemo nekaj pozitivnega vzdušja,« pojasnjuje Nikol.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo