Torek, 09 april 2024
Iskanje

Sani Bečirović športni direktor Cedevite Olimpije

Prestižno ime za novi košarkarski klub, ki je nastal na osi Ljubljana - Zagreb

13. jun. 2019 | 15:42
Dark Theme

Novi košarkarski klub Cedevita Olimpija dobiva obliko, na osi Ljubljana - Zagreb pa so med drugim izbrali prestižno ime za vlogo novega športnega direktorja. Klub bo namreč vodil nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović. Organizator igre je zablestel v dresih ljubljanske Olimpije, rimske Lottomatice in Virtusa iz Bologne, vrhunec kariera pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka evrolige.

Barve Slovenije je kot član reprezentance zastopal na treh evropskih ter dveh svetovnih prvenstvih. V kategoriji do 20 let je leta 2000 s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Preizkusil se je tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja pri Panathinaikosu. Po koncu profesionalne igralske in trenerske kariere se je posvetil razvoju mladih košarkarjev ter zastopanju profesionalnih igralcev.

Kot so sporočili iz kluba, so za novega glavnega direktorja že imenovali Davorja Užbinca, ime trenerja pa naj bi razkrili v kratkem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava