Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Sistiana Sesljan rešen

Kljub porazu bodo rumeno-modri tudi v drugi sezoni igrali v elitni ligi – Juventina je po hudem boju osvojila vse tri točke

FJK |
1. maj. 2022 | 18:43
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA (Play-out)

Ancona Lumignacco - Sistiana Sesljan 1:0 (1:0)

Strelec: 28. Specogna (AL)

Sistiana Sesljan: Battistella, L. Crosato, Benussi, M. Crosato, Tomasetig, Carli, Disnan, Zlatič, Germani, Carlevaris, D. Colja. Trener: Godeas.

Sistiana Sesljan bo tudi v sezoni 2022/23 igral v elitni ligi. Kljub porazu v Pavii di Udine so si rumeno-modri izborili obstanek. Gostitelji so igrali zelo borbeno in so stalno pritiskali na vrata ekipe iz devinsko-nabrežinske občine. A gostje so zdržali pritisk, čeprav je Ancona Lumignacco v 28. minuti uspel zatresti mrežo gostov. Po trikratnem sodnikovem žvižgu je bilo veselje delfinov več kot zasluženo. V dresu Sistiane Sesljana je zadnjo prvenstveno tekmo odigral 43-letni branilec Alen Carli, ki je sicer še na Adamičevem spisku za nastop na Europeadi.

PROMOCIJSKA LIGA

Sangiorgina - Juventina 0:1 (0:1)

Strelec: 46. Hoti

Juventina: Gregoris, Trevisan, Celcer, Racca, Russian, Černe, Hoti, Cuca, Selva (Zejnuni, Marini), Piscopo (De Cecco), Cocolet (Tomat). Trener: Sepulcri.

Rdeča kartona: Hoti in Russian

Dve izključitvi in čudne sodniške odločitve niso preprečile Juventini, da odnese domov tri zelo pomembne točke v boju za napredovanje. Štandreški rdeče-beli ohranjajo štiri kroge pred koncem sezone sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Seveglianom Fauglisom. V moštvu trenerja Sepulcrija se je tokrat izkazal tudi vratar Gregoris, ki je večkrat odločilno posegel.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja - Azzurra 4:3 (1:2)

Strelca: 13. Zucca; 52. F. Bernobi, 67. F. Bernobi, 77. Zucca

Zarja: Flego, Aiello, Stocca Kralj (Spadaro), Lombisani, Zucca, Cinque, Rizzotto (Mattera), Cottiga, F. Bernobi, Cepar, Petracci, M. Barnobi. Tener: Petagna.

Rdeč karton: Spadaro.

Zarja je osvojila tri dragocene točke v boju za obstanek. V prihodnjem krogu čaka Zarjo ključno srečanje v gosteh proti Gradeseju.

2. AMATERSKA LIGA

Breg - Pieris 2:0 (1:0)

Strelec: 35. in 48. G. Cermelj

Breg: Blasevich, Calabrese (Madrussani), Spinelli (Pagliaro), Andreasi, Galata’, J. Čermelj, Scaligine, Marchio (Maselli), Farci, D. D’Alesio (Valentinuzzi), G. Cermelj (Nigris). Trener: Quagliarello.

Breg je zasluženo premagal zadnjeuvrščeni Pieris. Oba gola je zadel superveteran Giuliano Cermelj.

Primorje 1924 - Romana 1:8 (0:5)

Strelec za Primorje: 62. Brandolisio

Primorje: Pahor, F. Tesser, Miniussi, Suppani, N. Tesser, Jurissevich (Tropea), Villa (De Sio), Grego (Fraia), Marconi, Saule, Brandolisio. Trener: Biasin.

Primorje ni bilo kos prvouvrščeni Romani, ki potrebuje še eno zmago za matematično napredovanje v 1. amatersko ligo. Gostje iz Tržiča so že po prvem polčasu vodili s 5:0. V drugem polčasu je Primorje zadelo častni gol. Gostje pa so bili še trikrat natančni. Končni izid je bil prehuda kazen za Primorje, ki je tako visoko že izgubil proti Muggii in Trieste Academy.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava