Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Sloga Tabor Televita izsilila tretjo tekmo

Kras in Juventina praznih rok - Primorje osvojilo tri točke proti Mladosti v Doberdobu

FJK |
31. mar. 2019 | 20:15
Dark Theme

ODBOJKA

MOŠKA C-LIGA (polfinale)

Mortegliano - Sloga Tabor Televita 2:3 (25:21, 19:25, 25:18, 17:25, 14:16)

Sloga Tabor: Antoni 6, Cettolo 17, V. Kante 14, Manià 5, Peterlin 6, Vattovaz 17, Privileggi (L1), De Luisa (L2), Jerič 3, M. Kante, Milič 1, Sutter, Trento. Trener: Gregor Jerončič.

Sloga Tabor Televita je po pravem maratonskem boju premagala Mortegliano in izsilila tretjo ter odločilno tekmo za uvrstitev v finale za napredovanje v B-ligo. Odbojkarji trenerja Gregorja Jerončiča, potem ko so prejšnji teden izgubili, si bodo možnost za vstop v finale poskušali izboriti pred domačo publiko v Repnu v soboto, 6. aprila, ob 20.30.

Po slabem začetku, saj je Mortegliano osvojil prvi niz, so odbojkarji trenerja Gregorja Jerončiča takoj odreagirali in izenačili. Da Mortegliano ne bo popustil, pa so gostje takoj razumeli v tretjem nizu, ko je domača ekipa spet povedla in se približala uvrstitvi v finale. Sloga Tabor Televita pa je v četrtem setu spet odgovorila in dokazala, zakaj je zaključila redni del C-lige na prve mestu. Izsilila je tako odločilni peti niz, ki je bil izredno izenačen. Sicer so si domači takoj priigrali nekaj točk naskoka, naposled pa so prevladali odbojkarji Sloge Tabor Televita. Gostje so si tako s srcem - in seveda z velikim odbojkarskim znanjem - izborili še vsaj eno tekmo.

NOGOMET

ELITNA LIGA

Ronchi - Kras Repen 3:1 (1:0)

Strelec: 67. Grujić

Kras: D’Agnolo, Košuta (Bevilacqua), Cudicio, Kerpan, Djukić, Zappalà (Simeoni), Vasquez, Radujko, Juren (Sabadin), Grujić, Kocman (Šavron). Trener: Radenko Kneževič.

Ronchi je po zmagi prejšnji teden proti Juventini premagal tudi repenski Kras. Domači so povedli ravno v zadnji akciji zelo izenačenega prvega polčasa. Nogometaši trenerja Radenka Kneževiča so sicer v drugem delu tekme odreagirali in začeli napadati, Ronchi pa je izkoristil napako obrambe gostov in dosegel še drugi zadetek. Kras se je približal z zadetkom Grujića v 67. minuti, ekipa iz Ronk pa je dokončno zapečatila končni izid, ko je uspešno izvedla protinapad.

Flaibano - Juventina 1:0 (0:0)

Juventina: Malusà, Kogoi, F. Marini, Racca, N. Marini, Innocenti (Veljković), Madonna (Banini), Romanelli, Fiorenzo, Zuliani (Azian Tano), Kerpan (Hriberšek). Trener: Nicola Sepulcri.

Juventina je v gosteh izgubila zelo pomembno tekmo v boju za obstanek. Po izenačenem prvem polčasu, ko so bili gledalci priča dinamični in hitri igri, je Flaibano povedel v 52. minuti. Tedaj je sicer Malusà ubranil enajstmetrovko, ki jo je izvedel Vito. Žoga pa se je odbila do istega nogometaša, ki je brez težav potisnil usnje v mrežo. Juventina je nato napadala, najlepšo priložnost za zadetek pa je imel Fiorenzo. Njegov strel z glavo je za las zgrešil vratnico, rezultat pa se ni spremenil, tako da so se morali belo-rdeči sprijazniti s porazom.

PROMOCIJSKA LIGA

Mladost - Primorje 1:4 (1:2)

Strelci: 8. Lombardi, 10. Merlo, 43. Gerbini, 56. Cofone, 80. Sain

Mladost: Cantamessa, Malaroda, Manià, Tabai, Candusso, E. Cadez (Marušič), Merlo (Patessio), R. Furlan, Ligia (A. Cadez), Caus (Milan), Sangalli (S. Furlan). Trener: Stefano Caiffa.

Primorje: Contento, Benvenuto (Lizzul), Tomizza, Marincich (Tonini), Giacomi, Copone, Lombardi (Poropat), Semani (Sessi), Casseler, Gerbini (Sain), Millo. Trener: Riccardo Allegretti.

Favorizirano Primorje je osvojilo derbi promocijske lige v Doberdobu. Gostje so povedli v 8. minuti, do reakcije Mladosti pa je takoj prišlo, saj je že v 10. minuti izenačil Merlo. Nogometaši trenerja Riccarda Allegrettija so sicer povedli tik pred koncem polčasa z Gerbinijem, potem ko je Mladost zamudila več priložnosti za zadetek, Daniel Tomizza pa je za Primorje zgrešil enajstmetrovko. Gostje so nato izkoristili zelo grobo igro, ki jo je dovoljeval sodnik in v drugem polčasu dosegli še dva gola s Cofonejem in Sainom, tako da so iz Doberdoba odnesli tri točke.

Sistiana Sesljan - ISM Gradisca 1:1 (0:0)

Strelec: 85. D. Colja

Sistiana Sesljan: Gon, Fabris (Antonič), Del Bello (Cassara), Cappiello (Cociani), Zlatič, Carli, Del Rosso, Disnan, D. Colja, Božičič (Carlevaris), E. Colja. Trener: Alessandro Musolino.

Sistiana Sesljan se je moral zadovoliti s točko proti moštvu ISM iz Gradišča. Do izenačenja so se nogometaši trenerja Alessandra Musolina dokopali po zaslugi zadetka, Davida Colje, ki je v 85. minuti odgovoril na vodstvo Gradisce, za katerega je poskrbel Loperfido v 79. minuti.

1. AMATERSKA LIGA

Primorec - Isontina 0:1 (0:0)

Primorec: Fabris (Gregori), Fedele (Tuberoso), Kastrati (Neziraj), Di Corato, Frangini, De Leo, Krasniqi, Grego (Comi), Piras, Caselli (Laghezza). Trener: Vincenzo De Sio.

Primorec je vse bližji izpadu, potem ko je izgubil tudi z Isontino. Gostje so sicer dosegli odločilni zadetek v drugem polčasu po zaslugi zelo sporne enajstmetrovke.

2. AMATERSKA LIGA

Audax - Breg 1:3 (0:3)

Strelca: 1. Maselli, 34. Martini, 45. Martini

Breg: Blasevich, Carminati, Halili, Andreasi, Bobbini, Galatà, Maselli, Daris (Vidali), Martini (Miss), D. D’Alesio (Bencich), Marturano. Trener: Bursich.

Breg je v Gorici premagal neposrednega tekmeca v boju za obstanek po zaslugi vrhunskega prvega polčasa, ko so nogometaši trenerja Bursicha dosegli tri zadetke. Gostje so povedli že po prvi minuti z Masellijem, spet pa se je z dvema goloma izkazal Jar Martini, ki je tačas v izredni strelski formi.

Gaja - Roianese 0:2 (0:1)

Gaja: Paulich, Vidoni, Spena, Iurissevich (Mania), Miniussi, Patrono (Lauro), Martini (Grgiuolo, A. Sovič), B. Sovič, Saule (Milič), Santoro, Bernobi. Trener: Danilo Venanzi.

Nogometaši Gaje so se upirali prvouvrščeni ekipi na lestvici, naposled pa tudi tokrat ostali praznih rok. Roianese je dosegel po en gol v vsakem polčasu, medtem ko so igralci trenerja Danila Venanzija zapravili dve lepi priložnosti za zadetek v prvem delu tekme.

Cormonese - Sovodnje 3:2 (3:1)

Strelca: 12. Visintin, 70. Peressini

Sovodnje: Fabricijo, Falcone (Colella), Galliussi, Piva (Kocina), Ribolica, Čavdek, Kogoj, Črne (Tomsič), Simčič, Lutman, Visintin (Peressini). Trener: Simon Feri.

Sovodnje so izgubile v Krminu, glede na prikazano igro pa bi zaslužile vsaj točko. Gostje so povedli v 12. minuti z ostrostrelcem Visintinom, v nadaljnjih 33 minutah pa so dovolili Cormoneseju kar tri zadetke. V drugem polčasu je trener Simon Feri zamenjal več nogometašev, Sovodnje pa so zmanjšale zaostanek v 70. minuti, ko je bil uspešen Peressini, ki je nadomestil ravno Visintina. Gostje so še naprej napadali (in se pritoževali, ker je sodnik spregledal enajstmetrovko), ni pa jim uspelo še tretjič premagati vratarja Cormoneseja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava