Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Slovenci v četrtfinalu spet z Rusi

Slovenski odbojkarji so na evropskem prvenstvu v osmini finala premagali Bolgarijo in napredovali v četrtfinale

21. sep. 2019 | 23:41
Dark Theme

Slovenija - Bolgarija 3:1 (25:27, 25:17, 25:16, 25: 17)

Slovenija: T. Štern 8, Pajenk 8, Kozamernik 11, Šket, Gasparini 5, Vinčić 5, Štalekar, Ž. Šter, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 11, Čebulj 17. Trener: Giuliani.

Slovenija ni razočarala svojih navijačev in pred glasno dvorano premagala prvo oviro v izločilnih bojih evropskega prvenstva. V osmini finala je bila s 3:1 boljša od Bolgarije in si tako priborila mesto v četrtfinalu. Po hladni prhi v prvem nizu so v preostalih treh prepričljivo prevladali. Med posamezniki je tokrat izstopal Klemen Čebulj s 17 točkami. V četrtfinalu se bo Slovenija pomerila z Rusijo, ki je v osmini finala gladko pregazila Grčijo. Tekma bo v Ljubljani v ponedeljek ob 20.30.

Alberto Giuliani, selektor Slovenije: »Servis in blok sta bila perfektna. Igrali smo taktično zelo dobro, tudi v prvem nizu, ki smo ga izgubili. Izgubljen niz je bila velika nevarnost, toda reakcija je bila neverjetna. Bolgarski selektor je poskušal z menjavami zaustaviti naš ritem, toda ni mu uspelo. Zdaj smo dobili še eno možnost, da se pomerimo z Rusi. Upamo, da smo se na prvi tekmi kaj naučili in da jih bomo ogrozili.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo