Ponedeljek, 25 oktober 2021
Iskanje

Slovenija bo v finalu evropskega prvenstva igrala proti Italiji

»Azzurri« so premagali Srbijo s 3:1

18. sep. 2021 | 23:41
Dark Theme

V finalu evropskega prvenstva v moški odbojki bosta v nedeljo ob 20.30 igrali Slovenija in Italija. Ekipi sta se pomerili že v skupinskem delu, ko je bila Italija s 3:0 boljša od Slovenije.

»Azzurri« so danes v drugem večernem polfinalu premagali Srbijo s 3:1. V prvih treh nizih je bilo do končnice precej izenačeno, s tem da je močno pomlajena in prenovljena Italija (najstarejši je bloker Anzani z 29 leti) na razliko zmagala prvi niz (29:27), drugega (25:22), v tretjem pa ravno v končnici klonila (23:25). V četrtem nizu pa so Gianelli in soigralci že od uvodnih točk prevzeli vajeti igre in z dopadljivo, urejeno in učinkovito igro v vseh elementih prepričljivo nadigrali Srbe 25:18.

Italija bo v finalu igrala spet po letu 2013, ko je bila v finalu boljša Rusija. Ne glede na razplet pa bo ekipa Ferdinanda De Giorgija, ki je nov cikel v pričakovanju olimpijskih iger v Parizu 2024 začela šele pred poldrugim mesecem dni, že osvojila kolajno z najmlajšo postavo na prvenstvu. Katerega leska bo, pa bo znano v nedeljo zvečer.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo