Petek, 19 april 2024
Iskanje

Slovenska pentlja se bo začela v Novi Gorici

Potekala bo od 15. do 19. junija

13. apr. 2022 | 15:52
Dark Theme

Kolesarska Dirka po Sloveniji se vrača v svoji 28. izvedbi. Potekala bo od 15. do 19. junija. Začela se bo v Novi Gorici, zaključila pa Novem Mestu. Prva etapa, ki bo potekala 15. junija od Nove Gorice do Postojne, bo imela tri kategorizirane vzpone.

Trasa bo na skoraj 800 kilometrih sicer poskrbela za tehnično zahtevno dirko, ki po napovedih prirediteljev obeta razburljiv potek. Znova naj bi privabila tudi zveneča svetovna imena, vključno s prvim kolesarjem sveta, domačinom Tadejem Pogačarjem. V času izjemnih kolesarskih uspehov, ko so kar trije Slovenci med najboljšimi petimi kolesarji na svetu, dobiva dirka noto nacionalnega kolesarskega praznika, na katerem bo občinstvo lahko pozdravilo tako Pogačarja kot tudi Mateja Mohoriča, Jana Tratnika in številne druge domače kolesarje.

Slovenska pentlja pa se tudi vse bolj utrjuje kot pripravljalna dirka za dirko po Franciji, kar potrjuje tudi napovedana močna udeležba. Med 22 ekipami gre na južni strani Alp pričakovati štiri moštva iz najvišjega svetovnega razreda. Med njimi bodo Bahrain Victorious Mohoriča in UAE Team Emirates Pogačarja.

Profil petdnevne dirke najmanj ustreza klasičnim sprinterjem, ki bodo imeli malo pravih priložnosti za napad na etapne zmage.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava