Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Slovenska pravljica na Vuelti

Tadej Pogačar zmagal kraljevo etapo, drugouvrščeni Primož Roglič obdržal rdečo majico vodilnega

Madrid |
6. sep. 2019 | 17:39
Dark Theme

Slovenska kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič sta bila absolutna protagonista kraljeve, 13. etape španske Vuelte, ki se je zaključila na izjemni strmini Los Machucos. Pogačar je osvojil preizkušnjo, oblekel belo majico in stopil na začasno tretje mesto v skupnem seštevku, Roglič pa je prišel v cilj sočasno z rojakom in tako obdržal rdečo majico vodilnega in povečal naskok pred zasledovalci. Za dvajsetletnega Pogačarja je že druga etapna zmaga na letošnji tritedenski španski dirki. Drugo mesto skupnega seštevka zaseda Španec Alejandro Valverde (zaostanek dve minuti in 25 sekund), Pogačar pa na tretjem mestu zaostaja tri minute in sekundo za Rogličem.

Vuelta sicer po današnji etapi še ni odločena, je pa dokončno pokazala, da je Roglič prvi kandidat za končno zmago, saj je uspešno prestal 166,4 kilometra dolgo etapo s štirimi gorskimi cilji tretje kategorije, dvema druge kategorije in zaključnim Los Machucosom, ciljem najtežje, HC-kategorije. Njena strmina je na nekaterih delih tudi 25-odstotna, tako da Španci temu klancu »ljubkovalno« pravijo rampas inhumanas oz. nečloveški vzpon.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo