Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

SloVolley ZKB deželni pokalni prvak

V finalu v Lauzaccu je združena ekipa premagala tržaški Cus

Videm |
5. feb. 2023 | 20:10
Dark Theme

ODBOJKA

DEŽELNI POKAL MOŠKE C-LIGE

Finale

Cus TS – Slovolley ZKB 1:3 (13:25, 20:25, 25:21, 20:25)

SloVolley ZKB Trst Gorica: Cobello 8, Cotič 12, Hlede 4, Kante 5, Komjanc 16, Kosmina 24, Margarito (L1), Čavdek (L2), Antoni, Corsi 1, Terpin 0. Trener: Loris Mania'.

Združena goriško – tržaška ekipa je v nedeljo osvojila prestižni deželni pokal moške C-lige, ko je v finalu v kraju Lauzacco v videmski pokrajini premagala tržaški CUS. Gre za resnicno lep uspeh novonastalega odbojkarskega projekta, ki je tako osvojil prvo letošnjo lovoriko.

Tekma se je začela v znamenju prevlade SloVolleya ZKB, ki je nasprotnikom prepustil le peščico tock. Dokaj lahko so odbojkarji SloVolleyja osvojili tudi drugi set, v preostalih dveh pa je CUS zaigral veliko bolje. Tretji je bil zelo izenačen, igralcem SloVolleya ZKB je nekoliko popustila zbranost, kar je nasprotnik seveda izkoristil. V četrtem pa so spet stopili v ospredje Maniajevi odbojkarji, ki so z zagrizeno in učinkovito igro preprečili CUS-u, da bi prišel do izraza.

Igralci SloVolleya ZKB so tokrat odigrali res dobro tekmo. Nasprotnike so spravljali v težave že z zelo učinkovitim servisom (dosegli so kar 10 asov), agresivni so bili v bloku (13 točk), pa tudi v vseh ostalih elementih so bili boljši. Tomaž Cotič je bil imenovan za najboljšega MVP igralca finala.

SloVolley ZKB čaka zdaj še finale za Pokal Triveneta, ki bo na velikonočni ponedeljek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava