Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Sodelovanja ne bo!

Sodelovanja med odbojkarskima kluboma Slogo Tabor in Olympio ne bo. Umika se Olympia, ki nima zadostnega števila razpoložljivih igralcev

8. jun. 2019 | 19:55
Dark Theme

Sodelovanje med Slogo Tabor in Olympio je bilo še pred par tedni zelo aktualno. Skorajda otipljivo. Načrti in ideje so se skladali, čakali smo le na formalni: »Da, uradno je!« A se je zgodba, ki bi imela tokrat deželne razsežnosti, bila bi zanimiva, prva medpokrajinska in vseslovenska, končala še preden so avtorji sploh zapisali prvi stavek. Sodelovanja med Slogo Tabor in Olympio skratka ne bo. Tako sta nam potrdila predsednik Sloge Tabor Andrej Maver in športni vodja Olympie Andrej Vogrič ob robu zlatega leta.

»V pogovore smo šli iskreno, prišli smo že zelo daleč,« je Andrej Maver nakazal, kako daleč so šli že z dogovarjanjem. Tudi odbori obeh odbojkarskih klubov so prižgali zeleno luč. Pripravljeni so bili napeti vse sile in sestaviti – kljub finančnim oviram – odbojkarsko združeno ekipo, ki je na osi Trst-Gorica še ni bilo. Razmišljali so, da bi sestavili širši projekt, neko piramidalno strukturo, podobno košarkarskemu Jadranu, kjer bi nosilna združena ekipa z najboljšimi slovenskimi igralci igrala v B-ligi (v katero je letos napredovala Sloga Tabor), mladi pa bi se kalili v deželni C-ligi. Vpletena društva bi obenem skrbela tudi za podmladek po točno začrtanem načrtu. A vse je padlo v vodo. In to zaradi nerazpoložljivosti goriških igralcev, nam je zaupal Andrej Vogrič, ki je bil nad razpletom vidno razočaran. V Gorici sta od kopice perspektivnih igralcev, ki bi imeli tudi svoje mesto v standardni postavi, dala svojo razpoložljivost samo dva, Samuel Princi in Andrej Čavdek. Drugi so se višji ligi odrekli predvsem zaradi delovnih in študijskih obveznosti in zato je morala Olympia na vrat na nos zapustiti pogajalsko mizo.

Pri Slogi Tabor, pravi Andrej Maver, pa so skoraj vsi igralci dali svojo 100-odstotno razpoložljivost za B-ligo. Od lanske garnituire ne bo le dveh, Ambroža Peterlina, ki je zaključil svojo igralsko kariero, in niti Davida Cettola, ki je ob prevzemu zlatega leta potrdil, da se seli v Nemčijo k partnerici. Posebno poglavje je sicer še Loris Manià, s katerim se mora klub še pogovoriti. »Smo razočarani,« je priznal Maver, ki kljub neuspešnemu poskusu sodelovanja ne izključuje, da bi se Sloga Tabor vseeno preizkusila v B-ligi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava