Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Jadran Motomarine v play-off s 5. mesta, poraženo Primorje se je oddaljilo od vrha

Na Opčinah je Jadran Motomarine igral zadnji krog državne C-lige Gold in zmagal, v osmini finala D-lige pa je Kontovel na prvi tekm izgubil - V promocijski ligi je Primorje izgubilo in se tako od vodilnega Pro Cervignana oddaljilo na pet točk

28. apr. 2019 | 20:19
Dark Theme

KOŠARKA

DRŽAVNA C-LIGA GOLD -

Jadran Motomarine - Verona 74:71 (22:15, 40:32, 62:48)

Jadran Motomarine: De Petris 12 (4:4, 4:6, -), Malalan 6 (2:2, 2:5, 0:1), Rajčič 10 (3:4, 2:4, 1:5), Sosič 17 (3:3, 4:5, 2:4), Ban 21 (7:8, 4:8, 2:7), Gregori 4 (-, 2:3, -), Daneu 4 (1:2, 0:5, 1:1), Terčon 0, Zidarič (-, -, 0:3), Cettolo 0, Ridolfi n.v. Trener: Popovič. Skoki 38 (v napadu 10, v obrambi 28), podaje 17, izgubljene žoge 11, pridobljene žoge 3.

Jadran Motomarine je v zadnjem krogu rednega dela zmagal in tako ohranil 5. mesto na lestvici. Play-off bo začel s tekmo proti četrtouvrščenemu Oderzu: ekipi sta v rednem delu po enkrat zmagali in izgubili.Tekma na Opčinah je bila do dveh minut pred koncem skorajda enosmerna. Jadran je višje vodstvo prevzel že v sedmi minuti, nato pa prednost še nekoliko povišal v drugem delu, ko je na igrišču meddrugim zaigrala namlajša postava združene ekipe. Po odmoru je prva peterka še pritistnila na plin in dosegla maksimalno prednost 14 točk. Kazalo je, da bo zmaga čista kot solza, a se je naposled zalomilo. Jadran je v zadnjih minutah s težavo prebijal consko obrambo, Verona pa je počasi zmanjševala zaostanek in v zadnjih dveh minutah skorajda ujela jadranovce. V napeti končnici se je dobro izšlo za domače igralce, potem ko je Verona zgrešila zadnji met za tri točke.

D-LIGA (Play-off) -

Casarsa - Kontovel 66:53 (20:15, 40:32, 52:39)

Kontovel: Kraus (-, 0:1, -), Perčič 3 (-, -, 1:1), Daneu 5 (0:2,1:2,1:3),Cicogna 16 (2:2, 4:12, 2:5), Starc 7 (0:6,2:3, 1:1, S. Regent, Lisjak 4 (2:4,1:6,0:1), Emili 4 (-, 2:7, -), G. Regent 4 (2:6, 1:6, 0:1), Zgur 8 (0:2, 1:4, 2:7), Mattiassich 2 (-, 1:3,-). Trener: Oberdan. SON: 24; PON: Mattiassich. Skoki: 39 (G.Regent in Daneu po 6).

Kontovel je nastope v play-offu začel s porazom. Na prvi tekmi osmine finala je bil Casarsa boljša. Za Kontovelce je bil udosen predvsem slab met tako za dve točki in neprecizno izvajanje prostih metov (6:22). Če dodamo še, da so v prvem polčasu slabo branili, potem je bil poraz neizbežen.

Druga tekma bo v četrtek, 2. maja ob 20.30 v telovadnici pri Briščikih.

NOGOMET

PROMOCIJSKA LIGA -

Mladost - Ol3 1:1 (1:0)

Strelec: Cadez v 15. minuti

Mladost: Catamessa, Peric, Mania’, Bressan, Ferrigno, E. Cadez, S. Furlan (Ferletič), R. Furlan, A. Cadez, Caus (Milan), Ligia. Trener: Caiffa.

Mladost je v boju za obstanek osvojila točko in ohranila predzadnje mesto na lestvici, kar pomeni, da bo skoraj gotovo igrala play-out. Zmaga bi bila seveda bolj dobrodošla, a je remi vseeno pozitiven, če vemo, da igra doberdobsko moštvo s povsem zdesetkano postavo (11 odstotnih). V ospredje so zato stopili nogometaši, ki so med sezono manj igrali, kljub temu pa so z borbeno igro pokazali dopadljivo igro. Edini gol je Mladost dosegla s Cadezem v prvem polčasu, v katerem je zaigrala zelo prepričljivo. Tekmo so skazile sporne sodniške odločitve, pet nogometašev Mladosti je bilo kaznovanih, dva pa sta po tekmi morala v bolnišnico zaradi zloma nosu in zvina gležnja.

Sistiana Sesljan - Costalunga 1:0 (0:0)

Strelec: Carli v 51. minuti

Sistiana Sesljan: Zucca, Crosato, Del Bello, Francioli, Cociani, Carli, Del Rosso (Zlatić), Disnan, Colja, Carlevaris, Tawgui (Antonič). Trener: Musolino.

Sistiana Sesljan ni imela težav proti nižjepostavljeni ekipi. V prvem delu so imeli Musolinijevi varovanci več težav zaradi naliva, v nadaljevanju pa so povsem prevladali. Z novimi tremi točkami ohranjajo 5. mesto.

Pro Romans Medea - Primorje 1:0 (0:0)

Primorje: Contento, Benvenuto, Tomizza, Giacomi, Cofone, Cristiano Rossi, Lombardi, Semani, Casseler, Tonini, Millo. Trener: Allegretti.

Primorje je na gostovanju ostalo praznih rok in se tako od vodilnega Pro Cervignana, ki je vknjižilo 20. zmago, oddaljilo za pet točk. Vse kaže, da se bodo torej proseški nogometaši morali zadovoljiti z 2. mestom, saj je v zadnjih dveh krogih malo verjeten preobrat na vrhu lestvice.

1. AMATERSKA LIGA -

Vesna - Ruda 0:1 (0:0)

Vesna: Carli, Colja (Biondini), Renar, Veronesi (Burattini), Leghissa, Noto, Rudez (Nabergoi), Procacci, Centrone, Zinić, Bubnić. Trener: Maranzana.

Vesna je pred domačimi gledalci izgubila, potem ko se je v prvem delu srečanja dobro upirala višjepostavljeni Rudi, ki se še bori za play-off oziroma za drugo mesto. Kriški nogometaši so imeli tudi edinstveno priložnost za vodstvo, a je Zenić 11-metrovko streljal ... v vratarjeve roke. V drugem delu so bili nasprotniki boljši in tudi povedli, četudi se Vesna ni predala. Na igrišču je spet izstopal vratar Edvin Carli, ki je odlično branil domači gol.

Ker ostala dva tekmeca za obstanek v ligi – Isontina in Gradese – nista igrala zaradi neugodnih vremenskih razmer, ni še jasno, kolikšno težo ima današnji poraz. Najverjetneje bo bolj jasno 1. maja, ko bosta obe ekipi najbrž odigradli zaostalo tekmo. V vsakem primeru pa je tačas Vesna še v igri za play-out, v zadnjih dveh krogih pa se bo pomerila ravno proti obema neposrednima tekmecema.

Primorec - Staranzano 0:4 (0:2)

Primorec: Fabris, Fedele,Tuberoso (Suppani), Di Corato, Frangini, De Leo, Caselli, Grego, Buonpane, Katrati, Iadanza (Krasniqi). Trener: De Sio.

Drugouvrščeni Staranzano je imel v Trbčah lahko nalogo: skozi vse srečanje so bili gostje boljši in povsem zasluženo odnesli nove tri točke. Primorec je že predčasno izpadel iz lige.

Gradese - Zarja preložena zaradi razmočenega igrišča

2. AMATERSKA LIGA -

Gaja - San Canzian Begliano 0:2 (0:1)

Gaja: D’Orso, Martini, Spena (A. Sovič), Kalc, Miniussi, Patrono, Iurissevich (Vidoni), B. Sovič, Nigris, Gargiuolo (Saule), Bernobi (Mania). Trener Venanzi.

Gaja, zadnja na lestvici, je ostala spet praznih rok. Skozi celo srčanje so se borili in si priigrali nekaj priložnosti, a je bil nasprotnik konkrentnejši. Gostje so v vsakem polčasu dosegli po gol, razlika pa bi bila lahko na koncu še večja, ko bi zadeli tudi 11-metrovko.

Villesse - Breg 2:2 (1:0)

Strelca: Marturano, Belladonna

Breg je na gostovanju vknjižil pomembno točko v boju za obstanek v ligi. Vodstvo je v prvem polčasu prevzelo Villesse, nato pa so varovanci trenerja Bursicha odreagirali in izenačili z zadetkom Marturana. Villesse pa je spet povedel, a se Breg kljub temu ni predal in v izdihljajih srečanja zatresel mrežo z Belladonno za končnih 2:2.

Sovodnje - Piedimonte 2:1 (1:1)

Strelec: Peressini v 15. minuti, avtogol v 75.

Sovodenje: Fabricijo, Piva, Tomšič, Čavdek (Noto), Galliussi, Peressini (Colella), Petejan, Simčič Zuljan, Lutman, Cerne (E. Kogoj), Visintin. Trener: Feri.

Sovodnje je tokrat premagalo tretjo silo prvenstva, z novimi tremi točkami pa so le utrdili 6. mesto, ki pa ne vodi v play-off. Skozi celo srečanje so varovanci trenerja Ferija igrali zelo prepričljivo in napadalno, največkrat je bil pred golom nevaren Visintin, priložnost pa sta si priigrala tudi Lutman in Čavdek. Kljub napadalni igri pa so Sovodnje dosegle »samo« dva gola, prvega v prvem delu v 15. minuti s Peressinijem, v drugem polčasu pa je za zmago pripomogel avtogol nasprotnikovega igralca po strelu Visintina.

Sovodenjski klub se lahko spet pohvali, da je zmago osvojilo s popolnoma slovensko govorečimi igralci.

ODBOJKA

UNDER 18 ŽENSKE (območni finale) - Coselli - Zalet 3:0; za 3. mesto Zalet - Altura 3:0; finale Coselli - Fincantieri 3:0

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava