Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: poraz Jadrana v Padovi, na nogometnih derbijih le ena zmaga

V elitni ligi poraz Juventine, Krasu Repen pa točka. Mladost igrala neodločeno na Tržaškem. V 1. amaterski ligi je Zarja dosegla matematičen obstanek, Primorec pa je po vnovičnem porazu izpadel iz lige. Košarkarji Jadrana izgubili v Padovi

FJK |
7. apr. 2019 | 11:13
Dark Theme

KOŠARKA

DRŽAVNA C-LIGA GOLD -

Padova - Jadran Motomarine 81:71 (23:13, 55:33, 70:60)

Jadran: Ban 23 (10:11, 5:8, 1:4), Sosič 3 (-, 0:1, 1:3), De Petris 11 (1:2, 5:15, -), Malalan 12 (4:5, 4:7, 0:1), Rajčič 5 (-, 1:3, 1:1), Gregori 1 (1:2, -, 0:2), Terčon 2 (-, 1:1, 0:2), Zidarič 8 (-, 1:3, 2:4), Cettolo (-, -, 0:1), Daneu 6 (-, 3:9, 0:2). Trener: Popovič. Skoki: 45 (15 v napadu in 30 v obrambi), podaje 18, pridobljene žoge 4, izgubljene žoge 22.

Jadran Motomarine je v Padovi izgubil, kljub temu pa ohranil peto mesto. Odločilni za poraz sta bili že prvi dve četrtini, ko jih je Padova dobesedno pregazila v vseh elementih igre. Gostitelji so nasploh zaigrali bolj odločno in energično in tako ušli na dvajset točk (55:33). Jadranu se je zataknilo že takoj na začetku pod košem, kar je Padovi dalo krila. Po petnajstminutnem odmoru pa je na igrišču »zapela« drugačna pesem. Jadranovci so vendarle reagirali in začel počasi loviti Padovo. Na koncu tretje četrtine so zaostanek že prepolovili, najbližje pa so jim bili pet minut pred koncem (75:67). A je bilo to tudi vse, kar so zmogli v »remuntadi«. »Škoda, da smo igrali le 20 minut. V zadnjih dveh četrtinah smo zaigrali res zelo dobro. Ko bi igrali tako vseh 40 minut, bi Padova imela res malo maneverskega prostora,« je po tekmi dejal športni vodja Andrej Vremec.

NOGOMET

ELITNA LIGA -

Juventina - Edmondo Brian 0:3 (0:1)

Juventina: Malusà, Innocenti (Kogoi), F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Hriberšek (Madonna, Ormelese), Kožuh, Tano, Romanelli, Kerpan (Banini). Trener: Sepulcri.

Juventina je izgubila proti drugouvrščeni ekipi Edmondo Brian iz Precenicca, ki je na današnji tekmi upravičila visok položaj na lestvici. Kot na zadnjih treh tekmah, je tudi tokrat Juventina ostala brez gola. Očitno so težave v napadu. Že v prvem polčasu so gostje zavladali na igrišču in prvi tudi zatresli mrežo s Frezzo, ki je bil tudi v nadaljevanju prava uganka za obrambo Juventine. Po prvem golu je bil uspešen še v 61. minuti in čisto na koncu srečanja, ko je zadel še tretji gol. Juventina pa je bila tokrat stalno v podrejenem položaju. Nekaj več priložnosti za gol so si varovanci trenerja Sepulcrija priigrali v drugem delu, ko so bili nevarni Kožuh, Zorzut, Romanelli in Kogoi, a neuspešno. Kljub trem prejetim golom pa je bil najboljši na igrišču Juventinin vratar Andrea Malusà.Pot do obstanka ostaja za Juventino zelo strma, velikonočne počitnice pa se bodo najbrž igralcem zelo prilegle.Na tekmi se je huje poškodoval nasprotnikov igralec Mini, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

Kras Repen - Flaibano 0:0

Kras: D'Agnolo, Kerpan, Cudicio, Simeoni, Dukić, Zappalà (Celea), Vasques, Radujko, Juren, Grujič, Petracci. Trener: Gargiuolo.

Kras Repen je proti nižjepostavljeni ekipi vknjižil samo točko. Igralci Krasa – na klopi je obolelega trenerja Radenka Kneževića zamenjal pomočnik Pierpaolo Gargiuolo – so bili sicer dvakrat zelo blizu zadetka, a mreže niso zatresli. V 3. minuti je bil Petracci pred golom, v drugem polčasu pa je Radujko zadel prečko. S točko ostaja Kras na spodnjem delu lestvice na 13. mestu, pred njim je z dvema točkama prednosti Juventina, od spodaj pa se približuje Fontanafredda, ki je v nedeljo premagala Ronchi.

PROMOCIJSKA LIGA -

Primorje - Sistiana Sesljan 2:0 (1:0)

Strelec: Tomizza v 15. minuti in 60. minuti po 11-metrovki

Primorje: Contento, Benvenuto, Tomizza, Sain, Giacomi, Cofone (Marincich), Lombardi (Zarattini), Casseler (Semani), Lionetti (Blasina), Tonini, Millo (Sessi). Trener: Allegretti.

Sistiana Sesljan: Gon, Fabris (Cappiello), Delbello (D. Colja), Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Antonič), Miklavec, Carlevaris, Božičič (Disnan), Tawgui (E. Colja). Trener: Musolino.

Primorje je tokrat na igrišču prevladalo. Pri Sistani Sesljanu so občutili precej sredino pokalno tekmo in zato zaigrali z zavoro. Ker je prvouvrščeni Pro Cervignano gladko premagal Risanese, ostaja Primorje z novimi tremi točkami vselej na drugem mestu, Sistiana Sesljan pa na petem.

Costalunga - Mladost 0:0

Mladost: Catamessa, Peric, Manià, Tabai, Candusso (Bressan), Cadez, Malaroda, Furlan, Ligia (E. Cadez), Caus, Merlo (Furlan). Trener: Caiffa.Izključena: Caiffa in C. Cadez.Rumeni kartoni: Manià, Malaroda, Catamessa, Tabai.

Mladost je na gostovanju v Trstu proti Costalungi iztržilo točko, v boju za obstanek v ligi pa je bilo seveda premalo. Doberdobski nogometaši so imeli kar nekaj priložnosti, žoga pa se nikakor ni zakotalila v gol. »Igralci so storili vse, kar so zmogli, a res je bil tokrat gol začaran. Svoje pa je naredil še sodnik, ki je bil zelo pomanjkljiv. Hotel je biti protagonist, pokazal je štiri kartone, razveljavil gol, mene in trenerja Caiffo pa izključil. Celo nasprotniki, ki so bili zelo športni, so se čudili nad to odločitvijo,« je v eni sapi povedala Claudio Cadez. »Sicer pa naj povem, da se ne predajamo. Igrali bomo do konca na nož, da se rešimo,« je še napovedal.

1. AMATERSKA LIGA -

Pertegada - Vesna 3:0

Aquileia - Primorec 4:1 (1:0)

Strelec: Piras v 80. minutiPrimorec: Gregori, Suppank, Kastrati, Comi, Frangini, Tuberoso (Neziraj), Buonpane, Caselli, Tesser, Piras, Fedele. Trener: De Sio.

Okrnjeni Primorec se je v prvem polčasu solidno upiral višjepostavljeni ekipi in ji dovolil le en gol, v nadaljevanju srečanja pa je Aquileia zagospodarila na igrišču na igrišču. Edini gol je Primorec dosegel na koncu tekme, ko je Piras premagal nasprotnikovega vratarja s prostim strelom. S tem porazom je trebensko moštvo tudi matematično izpadlo iz lige.

Zarja - Ruda 0:1 (0:1)

Zarja: Budicin, Cappai, Norante, Marković, Bečaj, Albertini, Racman, Cottiga, Bernoci, Tall, Črgan. Trener: Campo.

Zarja je kljub porazu matematično dosegla obstanek v ligi. Četudi bi se znašla nekoliko nižje, ne bo igrala play-outa, ker je razlika s predzanjo ekipo (Vesno) že prevelika (več kot sedem točk).

Tekma sicer ni postregla s prepričljivo predstavo igralcev Zarje, ki so zaigrali nezbrano. Kljub temu so zadeli prvi gol, a ga je sodnik razveljavil zaradi offsida. Pred koncem prvega dela je nato Ruda povedla. V drugem delu je Zarja zaigrala prepričljivejše, spet je bila nevarna pred golom, a je strel z enega metra končal ... v prečko. Pred koncem je svoje dodal še sodnik z nekaj spornimi odločitvami na obeh straneh. »Tokrat nismo zaigrali koncentrirano, dovolili smo preveč. Škoda, saj je nekaj minut pred koncem sodnik tudi spregledal 11-metrovko,« so povedali v Bazovici.

2. AMATERSKA LIGA -

Breg - Gaja 2:2 (1:0)

Strelci: Martini v 42. minuti po 11-m, Saule v 55., Galatà v 59., Santoro v 78. po 11-m

Breg: Blasevich, Bolcich, Andreasi (Miss), Bobbini, Maselli, Carminati (Galatà), Marturano, Martini, D. D’Alesio (Vidali), Rossone (Belladonna). Trener Bursich.

Gaja: D’Orso, A. Sovič (Gargiuolo), Carli, Kalc, Miniussi, Vidoni, Jurissevich (Bernobi), Nigris, Saule, Santoro, B. Sovič. Trener Venanzi.

Derbi med ekipama s spodnjega dela lestvice se je končal brez zmagovalca, obe ekipi, ki se še borita za obstanek v ligi, s točko skratka ne moreta biti zadovoljni.Tekma je bila sicer razgibana in borbena. V prvem polčasu je Breg prevladal na igrišču in zasluženo tudi povedel s prvim golom. Gaja se ni dala in v drugem delu vendarle reagirala, po nekaj minutah tudi dosegla gol za izenačenje. Breg je štiri minute kasneje spet prevzel vodstvo z golom Galataja, a to še ni bilo vse. Deset minut pred koncem je Santoro iz enajstmetrovke spet izenačil in tako zapečatil delitev točk.

Sovodnje - Mariano 0:2 (0:0)

Sovodnje: Fabricijo, Piva (Falcone), Čavdek, Kogoj, Galliussi, Ribolica (Colella), Petejan, Simčič, Lutman, Tomšič (Peressini), Visintin. Trener: Feri.

Sovodnje, ki nimajo več možnosti za uvrstitev v play-off, so tudi tokrat izgubile. V prvem polčasu so igralci Sovodenj dobro zaustavili drugo silo prvenstva, gostje pa so jim »ušli« v drugem delu, ko sta tudi padla oba gola zaradi napake v obrambi. Sovodnje si je prav v tem delu sicer priigralo nekaj priložnosti (nevarni so bili Peressini, Visintin in Lutman), ki pa se niso zaključile uspešno. »Tudi tokrat nismo bili dovolj konkretni. Igramo z mlado ekipo, zato nam večkat zmanjkajo izkušnje. Veseli pa me, da so tudi tokrat zaigrali domači igralci, na igrišču jih je bilo kar osem,« je pristavil odbornik Marko Fajt.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava