Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Športna sobota: derbi Slogi Tabor Eutonia, gladka zmaga Olympie, poraz Zaleta

Četrti krog odbojkarske deželne C-lige

Gorica |
14. mar. 2021 | 0:18
Dark Theme

MOŠKA C-LIGA

Sloga Tabor Eutonia - Soča ZKB 3:1 (25:22, 24:26, 25:18, 25:17)

Sloga Tabor Eutonia: Castellani 3, Jerič 21, Buri 21, Kante 13, Riccobon 6, Antoni 6, Stefani 2, Privileggi (L1), nv. Gianeselli, Skilitsis, Petarost (L2), Modugno. Trener: Manià.

Soča ZKB: Cavallaro 1, Devetak 2, Persoglia 4, Terpin 17, Feri 19, Rutar 5, Hlede 2, Bello 1, Margarito 0, Antonutti (L1), Venuti (L2), nv. Delle Case in Devetta. Trener: Battisti.

Prvi derbi sezone v moški C-ligi – na sporedu sta še dva – je pripadel Slogi Tabor Eutonia, ki je v četrtem krogu moške C-lige pokazala povsem drugačno igro kot v prvih krogih in po štirih nizih premagala novinko v ligi, Sočo ZKB.

Čeprav Sloga Tabor ni igrala v običajni postavi zaradi poškodb, je bržkone nastopila z najboljšo možno postavo. Na krilu je igral povratni, še vedno zelo zanesljiv Vasilij Kante, obrambno linijo pa je vodil Nicholas Privileggi, igralca z dolgoletnimi izkušnjami v B-ligi, ki sta vsem soigralcem dala dovolj sigurnosti, da so lahko pokazali največ. Na drugi strani pa je Soča, novinka v ligi, zaigrala brez standardnega podajalca, kar se je še kako poznalo. Igrati brez režiserja je težko, še težje, če vemo, da je trener Battisti iskal med tekmo pravo ravnovesje sil v postavi. »V taki epidemiološki situaciji je pač to del igre,« je sicer potrdil po prvem letošnjem porazu.

Kljub temu so se mladi sočani srčno borili, pokazali tudi napredek, a je Sloga Tabor v vseh nizih pokazala več moči, v napadu in na servisu. Ravno z raznoliko, hkrati pa enostavno igro v napadu so bili domači odbojkarji veliko bolj prepričljivi. »Dobro je odigral podajalec Castellani, igrali smo preko centrov, Jerić pa je na korektorju lahko mislil samo na napad, kar se je izkazalo za dobro potezo. Z današnjim nastopom sem zato zadovoljen,« je po tekmi dejal trener Manià. Nezanemarljivo vlogo pa sta imela tudi oba » veterana«.

Prva dva niza sta si bila podobna. V prvem je sicer ves čas diktirala ritem Sloga Tabor, ki je tudi malo grešila. Ji je pa Soča stalno dihala za ovratnik in več kot treh točk prednosti ni dopustila. A so v napeti končnici 22:21, 23:22 prevladali gostitelji, ki so ves čas igrali tudi dobro v bloku. V drugem nizu pa je Soča vnovič zasledovala nasprotnike, ki pa so sredi niza, ko so vodili že 16:10, popustili. Nezbranost so Battistijevi varovanci izkoristili, tekmece z dopadljivo igro vendarle tudi dohiteli in prehiteli (21:22). Takrat se je vnel boj za vsako žogo, ki pa so ga tokrat osvojili mladi sočani z blokom in igro brez napak.V uvodnih točkah tretjega niza je kazalo, da bo Soča prevzela pobudo, a sta si ekipi kaj kmalu izmenjali vloge. Sloga Tabor je znova pritisnila na plin in prepričljivo prevzela vajeti v svoje roke, ki jih vse do konca srečanja ni več izpustila. Če je Battisti skušal iztržiti še kaj več z različnimi menjavami, pa so Maniajevi varovanci igrali agresivno do konca in odnesli vse tri točke.

Olympia - Tre merli volley 3:0 (25:12, 25:22, 25:14)

Olympia: M. Komjanc 11, Lupoli 4, T. Cotič 15, Bensa 4, Cobello 5, Corsi (L), S. Komjanc 11, Feri 0, Persoglia 1, Bajt 0. Trener: Robert Makuc.

ŽENSKA C-LIGA

Volley club - Zalet ZKB 3:0 (25:15, 25:19, 25:22)

Zalet: Zonch 7, Maurel 9, Tientchieu 12, Winkler 7, Furlan 3, Vattovaz 3, Micsialli (L1) 1, Gruden 0, Grilanc 0, Stergonšek 0, Hussu 2, Marochini 0, Vidoni 1, Lovriha (L2). Trener: Maver.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava