Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Športni osebnosti meseca aprila: Stephanie Furlan in Sara Tulliach

Članici Cheerdance Millenium Stephanie Furlan in Sara Tulliach sta z žensko člansko ekipo Slovenije osvojili bronasto kolajno

ZDA |
8. maj. 2019 | 7:38
Dark Theme

Članici Cheerdance Millenium Stephanie Furlan in Sara Tulliach sta se konec aprila s slovensko cheerleading reprezentanco zavihteli (skoraj) na vrh sveta. Z žensko člansko ekipo sta osvojili bronasto kolajno in si zato prislužili simbolično priznanje za »Športno osebnost meseca aprila«, ki jo podeljujemo v športnem uredništvu Primorskega dnevnika.

Ženska članska ekipa Slovenije je v Orlandu na svetovnem prvenstvu zveze ICU (ki je ena izmed dveh svetovnih zvez in organizira prvenstva za državne reprezentance) nastopala v kategoriji Elite, ki je po kakovosti druga najzahtevnejša in se od kategorije Premier razlikuje po nižji težavnosti elementov. Stalna članica izbrane vrste je bila Stephanie Furlan, Sara Tulliach pa je bila v ekipi edina rezerva.

Šlo je seveda za nepozabno izkušnjo. Stephanie in Sara sta že v pripravljalnem obdobju spoznali cheerleading na višji ravni. »Vsakič smo si želele nekaj več, vse smo bile zelo motivirane, izvajale smo težje elemente. Zame je bila to res enkratna izkušnja,« je bila zelo navdušena Stephanie, ki si je nastopa na najvišji možni ravni želela že od mladih nog. Kot mladinka je namreč spremljala že nastope starejših društvenih kolegic, ki so prav tako nastopile na svetovnem prvenstvu, in prav do tja si je želela tudi sama. Sara se je za izbor odločila bolj iz radovednosti: »Rekla sem si, da poskusim, in izšlo se je. Žal mi je sicer bilo, da nisem nastopala, a sem bila tudi kot rezerva popolnoma vključena v ekipo. Zelo sem napredovala s tehničnega vidika, hkrati pa sem se morala kot rezerva vsakič, ko so me potrebovali, privaditi najhitreje na novo vlogo,« je dodala Sara, ki ne izključuje, da bo junija spet odšla v Ljubljano na izbor za nastop na svetovnem prvenstvu 2020.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo