Petek, 05 april 2024
Iskanje

Srebrni na svetovnem prvenstvu v razredu 420

Članica TPK Sirena Petra Gregori je v navezi z Irene Calici (Pietas Julia) osvojila srebrno kolajno med ženskimi posadkami na svetovnem prvenstvu na Portugalskem v razredu 420

11. jul. 2019 | 17:54
Dark Theme

Na Portugalskem se je danes zaključilo svetovno prvenstvo v razredu 420 na najboljši način. Sirenina jadralka Petra Gregori in Irene Calici iz sesljanskega kluba Pietas Julia sta nastope med najboljšimi ženskimi posadkami na svetu končali na drugem mestu. V zadnjih treh plovih sta namreč še izboljšali rezultat in napredovali s tretje na drugo stopničko. Za mlado posadko, ki trenira skupaj že tretjo sezono pod vodstvom slovenskega trenerja Marka Morgana v Sesljanu, je to najboljši mednarodni rezultat v tem razredu.

Razred 420 ni olimpijski, mladim pa služi kor predpriprava pred prestopom v olimpijski dvosed 470. V tem razredu je v ženski konkurenci leta 2014 zlato kolajno osvojila naveza Sirene in SVBG Carlotta Omari in Francesca Russo Cirillo.

Na svetovnem prvenstvu sta nastopala tudi Jan Pernarčič in Tinej Sterni (Čupa/Sirena), ki sta bila na koncu 22. med moškimi in mešanimi posadkami. Za mlado posadko, ki skupaj jadra šele eno sezono, je bil to šele prvi mednarodni nastop.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava