Četrtek, 18 april 2019
Iskanje

Štefan Hadalin prismučal srebro

Slovenski smučar svetovni podprvak v kombinaciji na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju

11. feb. 2019 | 16:48
Dark Theme

Slovenski smučar Štefan Hadalin je osvojil srebrno kolajno v kombinaciji na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v švedskem Areju. Hadalin, 30. po jutranjem smuku, je popoldanski kratek slalom odpeljal zelo dobro, tako da je v bistvu pometel s skoraj vso konkurenco. Gre za prvo moško slovensko kolajno na svetovnih prvenstvih v kombinaciji, šele drugo srebno v moški konkurenci na splošno na SP. Slovenski smučarji doslej niso še nikoli osvojili zlate kolajne na SP, medtem ko so bile smučarke boljše. Nadaljuje se vesekakor zelo uspešno svetovno prvenstvo v Areju za slovenske barve, saj se je včeraj Ilka Štuhec okitila z naslovom smukaške svetovne prvakinje.

Svetovni prvak je postal Francoz Alexis Pinturault, bronasto kolajno pa je osvojil Avstrijec Marco Schwarz. Južni Tirolec Dominik Paris, prvi po smuku, je pristal na končnem devetem mestu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo