Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Triestina brez B-lige

Pred dvajsetisočglavo množico je Pisa po podaljških premagala Triestino 3:1

Trst |
9. jun. 2019 | 21:12
Dark Theme

Triestina - Pisa 1:3 (0:1, 1:1)

Strelci: Masucci 27.; Granoche 56. 11-m; Marconi 1., Gucher 115.

Triestina: Offredi, Formiconi, Malomo (Codromaz), Lambrughi, Frascatore, Steffè (Maracchi), Coletti, Petrella (Mensah), Procaccio (Beccaro), Costantino, Granoche (Bolis). Trener: Pavanel.

Pisa: Gori, Birindelli (Minesso), Di Quinzio, Meroni (Buschiazzo, Brignani), Marin, Liotti (Verna), Masucci (Pesenti), Gucher, De Vitis, Marconi, Benedetti. Trener: D’Angelo.

Rdeč karton: 81. Lambrughi

Viseči stolp v Pisi trdno stoji po koncu. V povratnem finalu play-offa C-lige si je napredovanje v B-ligo izborila toskanska ekipa, ki je na tržaškem Roccu pred okrog dvajset tisoč gledalci slavila zmago po igranju podaljškov.

V prvem polčasu je bila Pisa boljši nasprotnik. Prvo resno priložnost so gostje imeli v 21. minuti, ko pa je Marconi sam pred vratarjem slabo zaustavil žogo v kazenskem prostoru. Pisa je stopnjevala napade in šest minut kasneje je Offredija premagal Maasucci po podaji Marconija. Triestina je v prvem polčasu delovala nepovezano. Pavanelovi nogometaši so bili nekoliko prestrašeni in »skregani« z žogo. V 45. minuti so imeli gostje še eno lepo priložnost za gol, ki pa ni našla poti do gola.

V drugem polčasu je Triestina pričakovano nekoliko le pritisnila na plin, četudi so domači navijači pričakovali večjo intenzivnost. Hitro v 1. minuti se je golu približal Tržačan Maracchi, ki pa je bil z glavo nenatančen. Izenačujoči gol Triestine je padel po desetih minutah, ko je sodnik pokazal na belo točko v kazenskem prostoru. Najstrožjo kazen, ki si jo je izboril Maracchi, je brezhibno izvedel Granoche. Zadnji del srečanja je bil živčen. Priložnosti za gol ni bilo veliko. V 81. minuti je moral branilec Triestine Lambrughi s prekrškom zaustaviti nasprotnikovega napadalca in sodnik mu je upravičeno pokazal rdeči karton. Po rednem delu je bil neodločen izid pravičen.

V prvem podaljšku je Triestina že v uvodu prejela drugi gol. Za hladno prho je poskrbel Marconi, ki je izkoristil neodločenost domače obrambne vrste in predvsem vratarja Offredija. Triestina je v nadaljevanju le reagirala in se približala zadetku s Costantinijem. Napetost se je stopnjevala v drugem podaljšku, ko je sodnik Sozza poslal z igrišča trenerja Pavanela. Najlepšo priložnost je nato imel Maracchi, ki se je v kazenskem postoru lepo odlepil od branilca, a je nato streljal nad prečko. Pet minut pred koncem so gostje dali še piko na i v protinapadu. Triestini je zmanjkalo moči.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava