Petek, 03 julij 2020
Iskanje

Umrl je Aldo Nardin, nekdanji vrhunski goriški nogometni vratar

V sedemdesetih letih in v začetku osemdesetih je igral pri več ekipah v italijanski A- in B-ligi ter dve tekmi tudi v mladinski državni reprezentanci

Gorica |
27. maj. 2020 | 11:55
Dark Theme

V 73. letu starosti je v Arezzu umrl Aldo Nardin, nekdanji vrhunski goriški nogometni vratar, ki je zlasti v sedemdesetih letih in začetku osemdesetih let preteklega stoletja igral pri več ekipah v italijanski A- in B-ligi ter dve tekmi tudi v mladinski državni reprezentanci. Nastopal je med drugim za Arezzo, Napoli, Varese in Ternano. Za »«azzurre»« je igral 21. aprila 1970 v prijateljski tekmi under 21 v Chiassu proti Švici (Italija je zmagala s 3 :1) ter 7. aprila 1971 v Bergamu z reprezentanco B ligašev proti Bolgariji under 23 (tekma se je zaključila pri rezultatu 0 : 0). Svojo nogometno pot je pri 14. letu začel pri ŠD Juventina, že leto kasneje pa se je preselil v Arezzo, kjer je igral za tamkajšnjo mladinsko ekipo. V rodnem Štandrežu zapušča sestro.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo