Nedelja, 24 oktober 2021
Iskanje

Umrl legendarni košarkarski trener Dušan Ivković

Bil je eden najuspešnejših v Evropi, vodil je tudi košarkarske ase, kot sta bila Dražen Petrović in Toni Kukoč

16. sep. 2021 | 13:00
Dark Theme

V Beogradu je danes v 78. letu starosti umrl legendarni košarkarski trener Dušan Duda Ivković, ki bo mnogim ostal v spominu tudi kot trener velikih košarkarskih mojstrov, kot sta bila Dražen Petrović in Toni Kukoč. Umrl je za posledicami herpesa in vode v pljučih.

Bil je eden med najuspešnejšimi košarkarskimi trenerju v Evropi in dolgoletni selektor Srbije ter jugoslovanske reprezentance. S Srbijo je osvojil srebro na evropskem prvenstvu 2009, kot jugoslovanski selektor pa zlato na evropskih prvenstvih 1989, 1991 in 1995, na svetovnem prvenstvu 1990 in srebro na olimpijskih igrah 1988.

Vodil je številne klube, med njimi Partizan, Aris, Radnički, za katerega je tudi igral, Šibenko, Vojvodino, Paok, Panionios, Olympiacos, AEK Atene, CSKA Moskvo, Dinamo Moskvo in Anadolu Efes. Tudi kot klubski trener je osvojil več mednarodnih lovorik. Trenersko kariero je končal leta 2016.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo