Petek, 09 april 2021
Iskanje

»V Sežani sem dobil to, kar sem iskal«

Trener Tabora Mauro Camoranesi

2. jul. 2020 | 9:28
Dark Theme

Po italijanski zmagi na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2006 je bil eden izmed najbolj zabavnih prizorov, ko je Mauro German Camoranesi sredi stadiona v Berlinu sedel na stol, in si pustil ostriči dolge lase. Argentinec z italijanskim državljanstvom je bil eden izmed glavnih akterjev tistega velikega slavja »azzurrov«, nekdanji vrhunski nogometaš pa je pred nekaj leti ubral trenersko pot, ki ga je pripeljala v Sežano. Tu je sredi sezone prevzel vodenje prvoligaša Tabora. Slovensko prvenstvo je še v polnem teku, saj so morali tudi 1. SNL dalj časa prekiniti zaradi novega koronavirusa. Tabor je še vpleten v boj za obstanek, prav jutri ga čaka pomembna tekma v gosteh proti Domžalam. Med desetimi ekipami zaseda začasno sedmo mesto, a deveto mesto, ki bi pomenilo dodatne tekme za obstanek proti novogoriškemu Hitu je le tri točke nižje (začasna lestvica je sledeča: Tabor 34, Domžale 33, Triglav Kranj 31).

Z zelo prijaznim in vedno nasmejanim Camoranesejem smo se pogovorili po prijateljski tekmi med sežansko ekipo in Triestino. Seveda pogovor je nanesel tudi na slovenščino in na sporazumevanje z igralci, ko jezika ne poznaš, vsekakor je bilo res zanimivo slišati, kako je s tipično latinskoameriškim naglasom Camoranesi pozdravil svoje igralce z nam zelo znanim »se vidmo«. A da se je Camoranesi odlično vključil v sežansko okolje, je bilo razvidno že med samim intervjujem, ki se je začel ravno z vprašanjem o občutkih in vtisih po tem prvem obdobju aklimatizacije v slovenskem okolju in slovenskem nogometu: »Počutim se res vrhunsko, skoraj božansko. Res sem zadovoljen in prepričan sem, da sem v Sežani dobil to, kar sem iskal. Tega se zavedam še toliko bolj po tej prijateljski tekmi proti Triestini. Videl sem, kako je Gautieri trepetal in živčno sledil dogajanju na igrišču, in govorimo o tretji italijanski ligi. To pomeni, da sem pravilno izbral. Ker tukaj lahko delam v miru, pogoji za delo so odlični, pritiskov ni pretirano in smo vsekakor v prvi ligi. Mentaliteta je povsem različna. Nogomet tu ni edini smisel življenja. Zadovoljen sem tudi, ker imam res precej mladih igralcev, ki lahko veliko napredujejo. Tudi s prvenstvom sem kar zadovoljen. Gre za naše prvo leto v 1. SNL, tako da je logično, da imamo nekaj težav, a obračun je doslej dokaj pozitiven.«

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo