Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Viscontiju primorska etapa, Ulissi ohranil vodstvo

Italijanska kolesarja protagonista četrte etape dirke po Sloveniji iz Nove Gorice v Ajdovščino

22. jun. 2019 | 15:29
Dark Theme

Italijanski kolesar Giovanni Visconti (Neri Sottoli) je zmagovalec današnje 4. etape dirke po Sloveniji. Ciljno črto je prečkal pred rojakom in vodilnim na dirki Diegom Ulissijem (UAE-Team Emirates), ki je po najtežji etapi tako ohranil skupno vodstvo. Njegov moštveni kolega Tadej Pogačar je bil s tretjim mestom najboljši Slovenec.

Ulissi in Pogačar sta z Viscontijem in Rusom Aleksandrom Vlasovom (Gazprom) zadnjih 30 km sestavljala vodilno skupino. Ta je pobegnila na poti na Predmejo, edinim vzponom prve kategorije na letošnji izvedbi dirke po Sloveniji. Četverica se je nato skupaj spustila v Vipavo po 153,9 km prepeljanih kilometrov iz Nove Gorice.

Vlasov, ki je prvi prečkal gorski cilj na Predmeji, je na bil na koncu četrti. Pred tem je tik pred koncem devet-kilometrskega vzpona na Predmejo poskušal z napadom, a ga je hitro pokril Pogačar, ki je celo etapo učinkovito pomagal svojemu moštvenemu kolegu.

Kolesarje zadnji dan slovenske pentlje čaka jutri 167,5 km dolga etapa med Trebnjem in Novim mestom, ki glede na svoj precej ravninski profil ne bi smela premešati kart na vodilnih mestih v skupnem seštevku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava