Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

Vuelta: Roglič zdaj že drugi v skupnem seštevku

Po petih etapah in prvi gorski etapi slovenski kolesarski as Primož Roglič zaostaja v skupnem seštevku samo za vodilnim Lopezom, ki je spet oblekel rdečo majico

28. avg. 2019 | 18:08
Dark Theme

Po peti etapi španske etapne dirke, prvi gorski, je slovenski kolesarski as Primož Roglič napredoval na drugo mesto v skupnem seštevku. Rdečo majico je znova oblekel Kolumbijec Miguel Angel, potem ko je na zaključnem zahtevnem vzponu do observatorija Javalambre pospešil in pridobil potrebne sekunde. Za Lopezom je v cilj prikolesaril Roglič, na šestem mestu; v skupnem seštevku zaostaja 14 sekund, drugi najboljši slovenski kolesar pa je Tadej Pogačar na 9. mestu, zaostaja pa 1:49.

Etapo je sicer dobil Angel Madrazo, ki se je že po dobrih desetih kilometrih odločil za pobeg z moštvenim kolegom Jetsejem Bolom (oba Burgos BH), pozneje se jima je pridružil še Jose Herrada (Cofidis). Vsi trije so nato zadržali vodstvo do cilja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo