Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Zaživel prvi Jadranov evropski projekt

Projekt Still Ballin’ je namenjen mladim košarkarjem in njihovim trenerjem iz štirih držav

Trst |
15. okt. 2019 | 17:52
Dark Theme

AŠZ Jadran, KK Mesarija Prunk Sežana, belgijska nevladna organizacija Evolution Academy, nizozemska fundacija Stichting He-Ro Talent Development in deželna košarkarska zveza FIP so nosilci evropskega projekta Still Ballin’, ki so ga dopoldne predstavili na novinarski konferenci v Trstu. Pri kandidaturi projekta iz programa Erasmus + je profesionalno podporo nudilo podjetje Euroservis, ki se že 15 let uspešno ukvarja z evropskim projektiranjem. Jadranov projekt Still Ballin’ želi ustvariti evropsko mrežo športnih strokovnjakov, ki bo doprinesla mednarodno razsežnost lokalni mladinski košarki. Ta mreža bo mladim športnikom in trenerjem nudila transverzalne kompetence ter perspektivo o razvoju kariere, lokalno košarko pa bo umestila v širšo evropsko dimenzijo. Projekt bo trajal poldrugo leto (od januarja 2020 do maja 2021), njegova skupna vrednost je 75.000 evrov, kar 80 odstotkov tega zneska pa bo prispevala Evropska unija. Skupno se je potegovalo skoraj 800 projektov, le 260 pa je prejelo finančno kritje.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo