Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Zgodovinski uspeh za slovensko kolesarstvo

Tadej Pogačar zmagovalec današnje etape, Primož Roglič jutri po naslov v Madrid

14. sep. 2019 | 18:11
Dark Theme

Današnji dan je bil za slovenske kolesarje sanjski. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagal današnjo predzadnjo etapo dirke po Španiji in je tretji v skupnem seštevku, Primož Roglič (Jumbo-Visma) pa ostaja v rdeči majici vodilnega v skupni razvrstitvi in ga le še jutrišnja ravninska etapa dolga 106 kilometrov in 600 metrov s končnim ciljem v Madridu loči od zmage na Vuelti, ki mu je zdaj ne more več nihče odvzeti. Gre za zgodovinski uspeh za slovensko kolesarstvo.

Pogačar je danes s samostojnim pobegom zmagal gorsko etapo in je tako prvi kolesar, ki je osvojil tri etape na letošnji Vuelti, Roglič pa je ubranil veliko prednost za jutrišnjo končno skupno zmago. Z današnjo zmago je Pogačar napredoval na tretje mesto v skupnem seštevku.

Na današnji etapi je drugi prispel na cilj Španec Alejandro Valverde (Movistar), eden od izzivalcev za skupno zmago, ki pa je le uspel znižati zaostanek za Pogačarjem na tretjem mestu, Roglič je bil peti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo