Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Zimske olimpijske igre v prihodnje ogrožene zaradi klimatskih sprememb

Število možnih prizorišč se zaradi porasta temperature zmanjšuje

Peking |
26. jan. 2022 | 14:52
Dark Theme

Klimatske spremembe bodo v prihodnje ogrožale zimske olimpijske igre, ugotavlja študija britanske univerze Loughborough. Zaradi porasta temperature se bo zmanjšalo število možnih prizorišč. V študiji so izpostavili, da bodo že letošnje zimske olimpijske igre v Pekingu prve, ki bodo potekale na stoodstotno umetnem snegu, za kar so uporabili sto naprav za izdelovanje umetnega snega in 3000 snežnih topov.

Med zimsko-športna središča z večjim tveganjem zaradi klimatskih sprememb so uvrstili francosko zimsko-športno središče Chamonix, poleg nekaterih drugih na Norveškem, Franciji in Avstriji, medtem ko so kanadski Vancouver, ruski Soči in Squaw Valley v ZDA tista, kjer bi bila izvedba iger neizvedljiva.

V Sloveniji so podobne težave doletele Maribor, saj je Zlata lisica, tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučark, zaradi pomanjkanja snega že tretje leto zapovrstjo odpadla.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo