Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Zmaga Jadrana in Olympie, Krasu zlata vredne točke, gladek poraz Juventine

Na nogometnih igriščih uspešna samo Kras in Primorje, na derbiju Sovodenje boljše od Brega. Bor Radenska, Sokol in Polet zmagali.

20. jan. 2019 | 10:23
Dark Theme

NOGOMET

Kras Repen - Lumignacco 1:0 (0:0)

Strelec: 75. minuta Menichini

Kras: Grubizza, Kerpan, Cudicio, Dukić, Simeoni, Zapallà, Celea (Kocman), Radujko, Juren (Stanich), Menichini, Petracci (Sabadin). Trener: Knežević.

Kras je pred domačimi gledalci osvojil zlata vredne točke in premagal Lumignacco, ki ima kar 11 točk več. Tekma je bila sicer vseskozi precej izenačena, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, a je na koncu prevladalo repensko moštvo. V končnici drugega polčasa je Menichini vendarle v gneči uspel dobiti pravo pot do mreže.

Z zmago se je Kras povzpel na lestvici in prepustil zadnje mesto Lignanu, ki je igral 1:1 proti Cordenonsu.

Fontanafredda - Juventina 3:0 (3:0)

Juventina: Stergulc, Kogoi, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut (Hriberšek), Romanelli (Kerpan), Kozum, Azian (Madonna), Zuliani (Velikovic), Fiorenzo (Banini). Trener: Sepulcri.

Juventina na gostovanju pri Fontanafreddi ni ponovila izida z začetka sezone in gladko izgubila proti predzadnji sili prvenstva. Nasprotniki, ki krvavo potrebujejo točke za obstanek, so ves čas igrali zelo zagrizeno, kar je tudi obrodilo zaželjene sadove. Vsi trije goli so padli že v prvem delu srečanja. Prva dva gola, v 15. in 43. minuti, sta padla potem, ko je Juventina storila napako v napadu, Fontanafredda pa je to izkoristila in premagala vratarja. Zadnji gol je padel tik pred koncem prvega dela, kot drugega je podpisal Salvador. Juventina se ni pobrala niti v drugem delu. Pomagale niso niti menjave: četudi so bili štandreški fantje zelo nevarni v napadu, žoga nikakor ni zatresla mreže. Igra je bila nasploh preveč statična.

PROMOCIJSKA LIGA -

Mladost - Cervignano 0:2 (0:1)

Mladost: Cantamessa, Peric, Manià, Tabai, Candusso, E. Cadez, Malaroda, Bressan (Ferletić), A. Cadez (Ligia), Sangalli (Furlan), Pierobon. Trener: Caiffa.

Mladost je tokrat morala priznati premoč drugouvrščenega Pro Cervignana, ki je upravičil vlogo favorita. Na dobrdobski zelenici je dokazal, zakaj je drugi na lestvici. Igra je bila vseskozi zelo moška in čvrsta. Po napaki domače enajsterice je pred koncem prvega polčasa padel prvi gol, drugega pa so gostje dosegli 15. minut pred koncem tekme. »Nasprotniki so diktirali ritem skozi celo tekmo. Mi smo predvsem čakali priložnosti za protinapad, pred golom pa nismo bili dovolj prodorni,« je po tekmi povedal predsednik Claudio Cadez.

Moška igra pa je pustila tudi svoje posledice, saj je zaradi udarca v glavo moral Sangalli z rešilcem v bolnišnico. Nogometaš je pri zavesti, a mu v tržiški bolnišnici opravljajo še dodatne preglede.

Primorje - Costalunga 3:0 (2:0)

Strelci: 12. minuta Gerbini, 40. Coceani, 94. Poropat.

Primorje: Contento, Benvenuto, Tomizza, Gerbini (Cofone), Giacomi, Tonini, Lombardi (Orlando, Sessi), Semani, Lionetti (Marincich), Cociani (Poropat), Millo. Trener Allegretti.

Primorje je pred domačimi gledalci upravičilo vlogo favorita in brez težav premagalo nižjepostavljeno Costalungo. Napad se je začel že v prvem delu, ko sta padla dva gola. Četudi so v nadaljevalnju nekoliko upočasnili ritem igre, je Primorje ohranilo vodstvo in v sodnikovem dodatku dosegelo še tretji gol s Poropaom. Varovanci trenerja Allegrettija so tako ohranili vodstvo na lestvici.

Sistiana Sesljan - Risanese 0:2 (0:1)

Sesljan Sisitana: Gon, Crosato, Cappiello, Francioli, Zlatic, Carli, Del Rosso, Milkavec, Disnan, Božičič, Del Bello (E. Colja). Trener: Musolino.

Sesljan Sistiana je tokrat ostal praznih rok. Ključne so bile odsotnosti napadalcev, zato je moral trener izkoristiti v napadu obrambne igralce, ki pa seveda niso bili dovolj učinkoviti. Prvi gol je Risanese dosegel v 19. minuti, drugega v 46.

1. AMATERSKA LIGA -

Maranese - Vesna 5:0

2. AMATERSKA LIGA -

Sovodnje - Breg 1:0 (0:0)

Strelec: 75. minuta Visintin

Sovodnje: Fabricijo, Čavdek, Falcone, Ribolica, Galliussi, Kogoj, Petejan (Colella), Simčič, Camara (Kočina), Cerne (Lutman), Visintin (Peressini). Trener: Feri.

Breg: Blasevich, Calabrese, Marchetti, Andreasi, Bobbini, Belladonna (Miss), Rossone, Maselli, Martini, D. D'Alessio, Pischianz (Galatà). Trener: Lacalamita.

Sovodnje je na derbiju upravičilo vlogo višjepostavljene ekipe. Edini gol so domači nogometaši dosegli na koncu drugega polčasa, potem ko je Visintin preigral dva nasprotnika in naposled zadel gol z 20 metrov.

V prvem polčasu ni bilo vidne prevlade na igrišču, v drugem pa so prišli v ospredje domači nogometaši. Nasploh so igrali Sovodenjci bolj napadalno, konkretizirali pa so šele v drugem delu. Edino resno priložnost si je Breg priigral čisto pred koncem tekme, a v gneči pred golom nikakor mu ni uspelo zatresti mreže.

Gaja - Mariano 0:2 (0:1)

Gaja: D'Orso, Carli, Spena (Kalc), Mosetti (Santoro), Lauro, Patrono (Minussi), B. Sovic (Martini), Ferluga, Nigris, Saule, Bernobi. Trener: Venanzi.

Četudi sta se srečali ekipi z vrha in spodnjega dela lestvice, večjih razlik v igri ni bilo opaziti. Gaja je igrala prepričljivo, a odločilne za poraz so bile napake. Prav zato je padel prvi gol, drugega pa so gostje dosegli po 11-metrovki. Pred končnim žvižgom so igralci Gaje strnili vrste v napadu, a rezultata niso uspeli spreobrniti.

KOŠARKA

DRŽAVNA C-LIGA GOLD -

Conegliano - Jadran Motomarine 70:83 (18:23, 47:43, 57:67)

Jadran: Ban 21 (10:10, 4:9, 1:2), De Petris 8 (4:4, 2:7, 0:1), Rajčič 15 (1:1, 2:5, -), Ridolfi 20 (5:6, 6:9, 1:2), Malalan 5 (1:1, 2:5, -), Zidarič 10 (1:2, 3:5, 1:1), Cettolo 0 (-, -, 0:1), Daneu 4 (2:2, 1:7, 0:1), Sosič 0 (-, 0:1, -), Gregori 0 , Terčon n.v. Trener: Popovič. Skupno skoki: 28 (5 v napadu in 23 v obrambi), 7 izgubljenih žog, 3 pridobljene žoge, 15 podaj.

Jadran Motomarine je popravil vtis z zadnje tekme in se z gostovanja vrača z novima dvema točkama. Začetek srečanja proti Coneglianu sicer ni bil najboljši, saj so gostje predvsem v drugi četrtini nasuli celo vrsto trojk, hkrati pa pobrali tudi veliko skokov v napadu. Po odmoru pa se je zgodba povsem obrnila na glavo. Jadran Motomarine je prevzel vajeti igre in predvsem z dobro obrambo spreobrnil potek srečanja. Že po prvih dveh minutah tretje četrtini je nadoknadil ves zaostanek in izenačil (49:49), nato pa večal prednost iz minute v minuto. Boljše mu je šel od rok napad (tudi z razdalje), predvsem pa ni prepustil žog nasprotniku. Šest minut do konca se je Conegliano še zadnjič nevarno približal (64:69), a več ni zmogel, saj so jadrnovci strnili vrste in zasluženo zmagali. Pohvalo zasluži cela ekipa, ki si je po zmagi zaslužila dolg aplavz številnih navijačev, ki so se pripeljali na gostovanje.

DEŽELNA C-LIGA SILVER -

Bor Radenska - Romans 75:71 (21:17, 36:33, 52:54)

Bor Radenska: Batich 10 (1:1, 3:4, 1:6), Zettin 6 (4:4, 1:2, 0:2), Škerl (-, 0:4, -), Švab 1 (1:4, -, -), Moschioni 14 (-, 1:3, 4:6), Devcich 2 (-, 1:3, -), Basile 13 (1:2, 6:7, -), Sterle 16 (4:5, 6:6, -), Scocchi 13 (3:4, 2:5, 2:4). Trener: Marko Švab.

Bor Radenska je po dveh zaporednih porazih vendarle zadihal in v prvem krogu povratnega dela (na t.i. Basket day v Čenti) osvojil dragoceno zmago. Tekma proti nižjepostavljenemu Romansu je bila vseskozi zelo izenačena: Bor je sicer prevzel nekaj točk prednosti, a mu je Romans stalno dihal za ovratnik. Še dve minuti pred koncem je bilo povsem izenačeno, naposled pa je Sterle zadel pod košem, Moschini pa zadnji (in odločilni) met za tri točke. V končnici so predvsem starejši igralci ohranili mirno kri in sledili nasvetom trenerja, kar je bilo ključno za tesno zmago.

PROMOCIJSKA LIGA -

Ronchi - Sokol 78:83 (25:22, 44:44, 57:57)SOKOL: Kojanec 11, Pegan, Furlan 6, Zoch 2, Sardoč 17, Ušaj 34, Semolič 8, Žbogar 2, Cettolo, nadlišek 3; trener Semec.Tri točke: Ušaj 6, Sardoč 2, Nadlišek 1.

Košarkarji Sokola so si tokratno zmago priigrali v zadnji četrtini, potem ko so v tretjem delu že zaostajali za 10 točk. V zadnjih desetih minutah so namreč strnili vrste, izničili cel zaostanek in celo povedli s 15 točkami. Med posamezniki gre omeniti Iva Ušaja, ki je bil s 34 točkami najboljši strelec srečanja, meddrugim je uspešno zadel kar šest metov za tri točke.

ŽENSKA C-LIGA -

Polet - Gradisca 63:43 (22:16, 36:28, 48:36)POLET: Croselli (-, 0:1, -), Reppi 14 (2:2, 3:4, 2:4), Pregarc 8 (-, 4:4, -), Vernia 3 (1:2, 1:1, -), Veremec 4 (2:2, 1:4, -), Krečič 1 (1:2, -, -), Daneu 4 (-, 2:5, -), Susanj 15 (3:3, 6:13, -), Di Lenardo 10 (-,5:11, -), Orel 4 (0:2, 2:3, -). Trener: Jure Krečič.

S samozavestno in prepričljivo predstavo so Poletove košarkarice povsem zasluženo premagale Gradisco. Varovanke trenerja Krečiča so pred domačimi gledalci začele odločno in takoj povedle za šest točk. Razliko so do konca prvega dela tudi ohranile, v nadaljevanju pa so kljub več izgubljenim žogam naskok še povečale in se veselile novih dveh točk.

ODBOJKA

MOŠKA C-LIGA -

Mortegliano - Olympia 2:3 (21:25, 25:19, 25:23, 15:25, 14:16)

Olympia: M. Komajnc 14, Pahor 29, Corsi 0, Vogirč 8, Vizin 11, S. Komjanc 1, Luppoli 6, S. Princi 2, Plesničar (L), I. Princi 6, Cobello n.v., Cotič n.v., A. Čavdek (L2). Trener: Robert Makuc.

Odbojkarji Olympie so po dveh zaporednih porazih tokrat z gostovanja odnesli zmago. Neugodni Mortegliano so premagali po petih nizih in se na koncu veselili novih dveh točk.

Varovanci trenerja Makuca so začeli prepričljivo in osvojili prvi niz. Take igre pa niso ponovili v nadaljevanju, kar je Mortegliano seveda izkoristil. V drugem nizu so gostitelji vodili od začetka do konca, podoben je bil tudi tretji niz. Olympia pa je vendarle reagirala in izenačilna 17:17, nato tudi prvič povedla 17:18. A to je bilo tudi vse, kar je pokazala, saj so v končnici napake naredile svoje. Mortegliano je povedel z 2:1 v nizih.

To je bržkone predramilo Princija in soigralce, ki so v četrtem nizu spet zavihali rokave in povsem prevladali. V odločilnem petem nizu pa sta si bili ekipi enakovredni. Olympia je naposled povedla z 10:14, a so napake v napadu dovolile Morteglianu, da je izenačil 14:14. Zgrešen servis nasprotnikov in uspešen napad Goričanov pa je bil dovolj za zmago.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava