Ponedeljek, 20 september 2021
Iskanje

Lacota: dogajanje pred Balkanom in Trgom Libertà je bilo patetično

17. jul. 2010 | 19:30
Dark Theme

Kar se je v Trstu zgodilo 13. julija, je imelo za nekatere skoraj epohalne razsežnosti, za druge pa ...patetične. Tako vsaj trdi Massimiliano Lacota, predsednik Unije Istranov, ki velja za najbolj skrajno ezulsko organizacijo.
Predstavnik Unije Istranov je ostro napadel vsedržavno ezulsko združenje Venezia Giulia-Dalmazia in njegova zastopnika Renza Codarina in Lucia Totha. Lacota trdi da sta voditelja ANVGD zavedla predsednika republike Giorgia Napolitana, saj naj bi ga prepričala, da ezuli podpirajo spravno gesto na Trgu Libertà. Zato po Lacotovem mnenju nosita odgovornost, da ob spomeniku pred železniško postajo ezulov ni bilo.
Jezni Lacota je tudi napovedal »protianketo« med Tržačani, ki bo v nasprotju z javno raziskavo, ki joe pripravilo ANVGD (o njej smo obširno poročali včeraj). Nova anketa naj bi pokazala, da večina Tržačanov zavrača spravna dejanja med Italijo, Slovenijo in Hrvaško.
Lacota je svojčas že napadel Lucia Totha zaradi javnega soočenje z Milošem Budinon na tržaški Pomorski postaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo