Sobota, 15 december 2018
Iskanje

Spomenik grofu Karlu von Zinzendorfu spet v svoji lepoti

7. mar. 2018 | 11:03
Dark Theme

Spomenik grofu Karlu von Zinzendorfu je odslej spet dobro viden. Delavci so namreč danes dopoldne odstranili še zadnje ogrodje, ki ga je prekrivalo ob povratku na Opčine in je sedaj, kot kaže, skoraj vse pripravljeno za njegovo slavnostno odkritje.
Z Opčin so ga pred devetimi leti odstranili zaradi takratne gradnje krožišča in je bil več let v skladišču v Ul. Cumano. Na opensko krožišče so ga nato ponovno prepeljali 19. februarja letos. Spomenik so kmalu po prihodu s pomočjo žerjava dvignili in položili na betonska podstavka. Obložili ju bodo s kamni, postavili pa bodo tudi svetila, saj bo spomenik po novem osvetljen, napeljavo so že uredili.
Spomenik grofu Karlu von Zinzendorfu, tržaškemu guvernerju v obdobju vladavine Marije Terezije in Jožefa II., ki je med drugim zaslužen za ureditev prometne povezave med Dunajem in Trstom z izgradnjo sedanje Ul. Commerciale, so postavili leta 1781, od takrat pa je doživel marsikaj.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo