Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Na Ljudski univerzi 300.000 evrov primanjkljaja

10. okt. 2018 | 18:46
Dark Theme

Osebe na vodilnih položajih Ljudske univerze, ki deluje kot vmesni člen med italijansko vlado in italijanskimi manjšinskimi organizacijami v Sloveniji in na Hrvaškem, odhajajo ena za drugo. Preplah je v javnosti sredi septembra povzročil tržaški dnevnik Il Piccolo z opozorilom na »luknjo« v bilanci Ljudske univerze, ki naj bi znašala 300.000 ali celo 750.000 evrov. Komisija za kulturo tržaškega občinskega sveta je zato prisluhnila dosedanjemu direktorju Fabriziu Sommi, predsednici v odstopu Cristini Benussi in računovodji Pieru Colavittiju, ki ga je tržaška občina imenovala v upravni odbor. Cilj je bil razjasniti zakulisje dogodkov v ustanovi s sedežem na Ponterošu, ki so pred kratkim pricurljali v medije.
»Ne gre za luknjo, temveč za primanjkljaj, ki se je nabral v preteklih letih,« razlaga odhajajoča predsednica Cristina Benussi. Računovodja Colavitti je podčrtal, da primanjkljaj ni nastal zaradi kake prilastitve finančnih sredstev, temveč zaradi nepravilnosti v računovodskem poročanju.

Več o tem v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo