Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Hačika odvzeli gospodarju in zaprli v pesjak

11. okt. 2018 | 12:43
Dark Theme

Dve leti in pol starega ameriškega akito, srednjevelikega psa pasme, ki je zaslovela v filmu Hačiko, so tržaški krajevni policisti odvzeli gospodarju in zaprli v pesjak. V nekaj več kot mesecu dni je ugriznil štiri osebe.
V začetku avgusta je v Ul. delle Torri ugriznil 68-letnega moškega, ko je izstopil iz trgovine. Pes je bil na povodcu lastnika, 38-letnega G.G., ki so mu tržaški krajevni policisti naložili globo 100 evrov. Poškodovani moški se je moral zdraviti 10 dni.
Prve dni septembra je pes ugriznil drugega moškega v Ul. Galatti. Na povodcu ga je tedaj vodila lastnikova mama, starejša ženska, ki so ji poleg globe 100 evrov naložili še drugo dodatno kazen zaradi pomanjkljivega nadzora.
Le nekaj dni kasneje je akita v Ul. Filzi ugriznil 58-letno žensko, ki je bila ustavljena na pločniku. Poškodoval ji je roko in nogo. Zdraviti se je morala 20 dni.
Psa so naposled prepeljali na pregled k živinozdravniku v občinskem pesjaku. Tam je ugriznil tudi uslužbenca, ki se je moral nato zdraviti 7 dni.
Ameriškega akito so zasegli in zaprli v pesjak. Dokončno so ga odvzeli gospodarju, njegov formalni lastnik je odslej tržaška občina.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava