Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

55. razstava vin - praznik za otroke in odrasle

V nedeljo se je zaključil vsakoletni vaški praznik

Zgonik |
3. jun. 2019 | 18:44
Dark Theme

Nad 55. razstavo vin v Zgoniku je v nedeljo padel zastor. Vaški praznik je na prizorišče pred občinskim sedežem privabil veliko obiskovalcev, ki so si lahko privoščili posedanje ob mizah pod milim nebom končno ob prijetnih temperaturah, pa še zavrteli so se lahko na plesišču ob glasbeni spremljavi.

Vsako leto vlada veliko pričakovanje zlasti za nagrajevanje vinarjev in oljkarjev. Svojo žlahtno kapljico je letos prispevalo 15 vinogradnikov, ki je postreglo s skupno 36 vinskimi vzorci, in sicer 11 vzorci terana, 8 vitovske, 5 malvazije, 7 vzorci belega namiznega vina, 4 vzorci rdečega vina in enim vzorcem chardonnaya. Ob številu je najbolj razveseljujoč podatek o kakovosti, saj je bilo veliko od teh vin odlikovanih z medaljami, kar dokazuje, da so vinarji zgoniškega občinskega ozemlja ubrali pot razvoja.

Že večkrat smo opozorili, da se v zadnjih letih na občinskih tleh vse bolj uveljavlja tudi oljkarstvo. Letos je v sklopu praznika potekala tudi 10. selekcija ekstra deviškega olja Občine Zgonik, na katero se je prijavilo 6 oljkarjev s petimi vzorci.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo