Torek, 27 julij 2021
Iskanje

Angleško doživetje, ne da bi bilo treba v tujino

Dvotedenski jezikovni kamp je potekal od 17. do 29. junija v osnovni šoli Venturini v Boljuncu

3. jul. 2019 | 9:21
Dark Theme

V osnovni šoli Fran Venturini v Boljuncu so bila še prejšnji teden okna učilnic na stežaj odprta. Iz njih se je razlegal razigran smeh, ritmično ploskanje in glasno ... angleško govorjenje oz. petje. V šoli je namreč potekal dvotedenski jezikovni kamp za otroke, ki ga je na pobudo profesorice angleškega jezika Katje Vodopivec priredilo združenje ACLE v sodelovanju z večstopenjskima ravnateljstvoma Dolina in Sv. Jakob ter podporo Občine Dolina. Skupno je kakih 50 otrok med 6. in 13. letom starosti pod mentorstvom štirih mladih vzgojiteljev oz. tutorjev, kot jih imenujejo, preživelo enkratno poglobitev v angleški jezik, ne da bi jim bilo treba odpotovati daleč stran.

V Boljunec se je pripeljala četverica mladih, angleško govorečih vzgojiteljev - Henry iz Združenih držav Amerike, Elisabeth iz Londona, Zahaa z Irske in Ivo iz Kanade. Vsakemu je bila »poverjena« starostno omejena skupina udeležencev, s katerimi so preko pripovedovanja pravljic, petja pesmi ali izštevank, preko najrazličnejših iger - no, nekaj je bilo resnici na ljubo tudi branja in pisanja, zlasti za tiste nekoliko starejše - spodbujali male udeležence na zabavno sodelovanje, tako da osvajanje tujega jezika sploh ni bilo zanje v breme, pač pa nekaj čisto naravnega.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo