Ponedeljek, 20 maj 2019
Iskanje

Asli Erdogan nagrajena za kulturo dialoga

Mednarodni literarno-gledališki natečaj za mlade ustvarjalce Castello di Duino

Devin |
13. mar. 2019 | 19:09
Dark Theme

Nagrajevanje mednarodnega literarno-gledališkega natečaja za mlade ustvarjalce Castello di Duino (Devinski grad) že petnajst let ob svetovnem dnevu poezije v naše kraje privabi nadarjene zmagovalce iz številnih držav, ki skupaj soustvarjajo občuten praznik ustvarjalnosti in kulture.

Združenje Poesia e Solidarietà v sodelovanju s tržaško univerzo in Mednarodnim centrom za mladinsko kulturo Isdc je pod skupnim tematskim izhodiščem prepletanja sanj in znanja po ustaljeni tradiciji pripravil bogat program. Od 20. do 31. marca bodo tako na različnih lokacijah v Trstu in Devinu zaživela literarna srečanja, gledališke predstave, koncerti, delavnice, razstave in drugi dogodki.

Pomembna novost festivala književnosti in poezije – kot je na včerajšnji predstavitvi v kavarni Tommaseo naznanila organizatorka Gabriella Valera – pa je mednarodna nagrada Trieste-Diritto di dialogo. Ta želi biti priznanje zaslužnim posameznikom, ki trdim razmeram in preganjanju navkljub vztrajajo pri udejanjanju kulture dialoga. Tovrstna osebnost je nedvomno turška pisateljica, novinarka in aktivistka za človekove pravice Asli Erdoğan.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo