Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Avtobus na klic? Prilagodljiva pomoč pri premikanju

Prevozniško podjetje Trieste Trasporti bo od 1. julija na Krasu poskusno (za 4 mesece) uvedlo t.i. smartbus oz. avtobus na klic

Kras |
24. jun. 2019 | 17:09
Dark Theme

Pri prevozniškem podjetju Trieste Trasporti so se odločili za tveganje. Tako je predsednik podjetja Trieste Trasporti Pier Giorgio Luccarini definiral odločitev za zagon projekta, ki bo od 1. julija poskusno za štiri mesece z avtobusom na klic okrepil storitve namenjene potnikom. V sklopu Interreg projekta Peripheral Access, ki ga finančno krije Evropska unija in je namenjen obrobnim območjem, kjer so povezave javnega prevoza pomanjkljive, je tržaško podjetje prejelo 120 tisoč evrov za prvo poskusno obdobje t.i. smartbusa. Projekt predvideva dodatna (ob rednih linijah!) dva avtobusa, ki bosta krila prevozno storitev na tržaškem Krasu, se pravi na območju, kjer avtobusi vozijo redkeje. Avtobusa bosta »parkirana« na trgu pred železniško postajo na Opčinah, kamor se bosta vračala na dve uri (se pravi ob 9. uri, ob 11. uri, ob 13. uri itd.) in bosta glede na klic peljala eden proti Naselju sv. Mavra, drugi pa v smeri proti Katinari (bolnišnici, na primer) oz. Pesku.

Prevozna storitev bo na voljo ves teden, se pravi tudi ob nedeljah in praznikih med 9. in 21. uro. Kako bomo lahko naročili avtobusni prevoz? Potniki bodo lahko naročili prevoz dan prej oz. do najmanj dve uri pred predvidenim odhodom na telefonski številki 040/9720003 oz. preko spleta na smartbus.triestetrasporti.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo