Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Avtobus podrl pešca

Prometna nesreča v Ul. Carducci; popoldne se je med Bani in Obeliskom poškodoval kolesar

Trst |
22. jan. 2022 | 20:00
Dark Theme

V Ul. Carducci v Trstu je mestni avtobus podjetja Trieste Trasporti okoli 19.30 podrl mlajšega pešca, ki je prečkal ulico na prehodu za pešce v bližini Goldonijevega trga, pred ribarnico Grassilli. Tam je tudi semafor za pešce: za zdaj ni znano, ali je na njem gorela zelena ali rdeča luč. Voznik avtobusa se je pešcu verjetno poskusil izogniti, vozilo je premaknil proti sredini cestišča, a ga je zadel. Pešec je bil po nesreči pri zavesti, prvo pomoč so mu ponudili reševalci službe 118.

Reševalci na Opčinah (CNSAS FVG)
Reševalci na Opčinah (CNSAS FVG)

V popoldanskih urah, okoli 16. ure, pa je na območju med Bani in openskim kampom Obelisco padel kolesar in se močno udaril v glavo. Ravnotežje naj bi izgubil zaradi vodnega odtoka, navaja gorska reševalna služba, pri padcu pa ga je odbilo nekaj metrov stran. 52-letni moški je bil vseskozi pri zavesti, sam je poklical reševalce. Ker pa ni imel čelade, se je močno udaril v glavo, prišlo je do krvavitev. Na kraju so bili tržaški gorski reševalci, gasilci in zdravstveno osebje, ki ga je odpeljalo v bolnišnico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo