Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Barkovljanski podhod končno prenovljen

Občina Trst je za sanacijo namenila okoli 80 tisoč evrov

2. maj. 2019 | 18:37
Dark Theme

V Barkovljah, in sicer na Trgu 11. septembra, so namenu predali prenovljeni podhod, ki ga je Občina Trst sanirala v slabih dveh mesecih. Za prenovo podhoda je namenila približno 80 tisoč evrov, sanacijo pa so izvedli v sklopu izrednih vzdrževalnih del v mestnih podhodih, za katera bo skupno šlo 200 tisoč evrov. Spomnimo, da so podhod na Istrski ulici v neposredni bližini pokopališča pri sv. Ani obnovili pred kratkim, v omenjeni finančni okvir pa sodi še obnova podhoda pred glavno železniško postajo, ki še poteka.

Tako podhod v Istrski ulici kot v Barkovljah je prenovilo podjetje Iniziativa Edili BI.Zeta. Ob odprtju barkovljanskega podhoda je župan Roberto Dipiazza pozval krajane in tudi obiskovalce tega mestnega okoliša, naj se poslužujejo podhoda in naj ne prečkajo ceste na neoznačenih odsekih. »Podhod je bil zaradi dotrajanosti nujno potreben obnove. Zdaj je lepo urejen in svetel, zato vabim vse pešce, naj se ga poslužujejo,« je rekel župan in se ponosno pohvalil, da uspešno vodi politiko javnih del, kar je prepoznala tudi ena od nedavnih študij.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo