Torek, 14 julij 2020
Iskanje

Bodo zvezde arhitekture prenavljale Skladišče 26?

Na mednarodni natečaj se je prijavil tudi nizozemski arhitekt Rem Koolhaas

10. apr. 2019 | 9:50
Dark Theme

Bodo Skladišče 26 v starem pristanišču prenavljale evropske zvezde arhitekture? To bo znano v prihodnjih tednih, danes pa bodo na občini izpeljali administrativni postopek, ki predvideva odpiranje prispelih ovojnic in ocenjevanje, če arhitekturni biroji izpolnjujejo razpisne pogoje, ki jih je Občina Trst objavila februarja letos.

S strani naših virov smo izvedeli, da so včeraj zamisli o arhitektonsko-urbanistični transformaciji skladišča, v katerem bodo čez nekaj let zaživele različne muzejske zbirke, na Občino Trst naslovili tudi velikani evropske arhitekture. Med njimi naj bi bil tudi eden najpomembnejših arhitektov današnjega časa, nizozemski arhitekt Rem Koolhaas, ki je bil pred leti kurator 14. beneškega arhitekturnega bienala. Arhitekt, ki je med drugim tudi dobitnik nagrade Pritzker, ki je znana tudi kot Nobelova nagrada za arhitekturo, naj bi se za delo v Trstu zanimal v sklopu svojega biroja OMA (Office for Metropolitan Architecture), z njim pa naj bi pri tržaški prenovi skladišča iz 19. stoletja sodelovali tudi nekateri arhitekti iz naše regije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo