Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Bodo zvezde arhitekture prenavljale Skladišče 26?

Na mednarodni natečaj se je prijavil tudi nizozemski arhitekt Rem Koolhaas

10. apr. 2019 | 9:50
Dark Theme

Bodo Skladišče 26 v starem pristanišču prenavljale evropske zvezde arhitekture? To bo znano v prihodnjih tednih, danes pa bodo na občini izpeljali administrativni postopek, ki predvideva odpiranje prispelih ovojnic in ocenjevanje, če arhitekturni biroji izpolnjujejo razpisne pogoje, ki jih je Občina Trst objavila februarja letos.

S strani naših virov smo izvedeli, da so včeraj zamisli o arhitektonsko-urbanistični transformaciji skladišča, v katerem bodo čez nekaj let zaživele različne muzejske zbirke, na Občino Trst naslovili tudi velikani evropske arhitekture. Med njimi naj bi bil tudi eden najpomembnejših arhitektov današnjega časa, nizozemski arhitekt Rem Koolhaas, ki je bil pred leti kurator 14. beneškega arhitekturnega bienala. Arhitekt, ki je med drugim tudi dobitnik nagrade Pritzker, ki je znana tudi kot Nobelova nagrada za arhitekturo, naj bi se za delo v Trstu zanimal v sklopu svojega biroja OMA (Office for Metropolitan Architecture), z njim pa naj bi pri tržaški prenovi skladišča iz 19. stoletja sodelovali tudi nekateri arhitekti iz naše regije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo