Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

Bogat arhiv kreativnosti ITS se seli v nekdanje prostore banke Unicredit

Arhiv kreativne platforme International Talent Support bo s prihodnjim letom vsem na ogled

Trst |
30. jan. 2019 | 18:50
Dark Theme

Kreativnost, kreativnost in še enkrat - kreativnost. Tako bi lahko povzeli vodilo, ki Tržačanko Barbaro Franchin, ustanoviteljico modnega natečaja ITS - International Talent Support, že 18 let žene v prizadevanjih za to, da v Trst vsako leto privabi smetano mladih modnih oblikovalcev.

V dosedanjih letih delovanja se je nabral impresiven arhiv modnega materiala, ki iz leta v leto raste. Trenutno v njem hranijo 17 tisoč portfeljev, več kot 220 oblek, kakih 200 kosov nakita ali modnih dodatkov, tu pa je še dobrih 700 fotografij in 100 tisoč posnetkov. Arhiv so si doslej ogledali številni veljaki sveta mode, pa tudi predstavniki uglednih institucij, kot so londonski Victoria&Albert Museum, newyorški muzej MET in pariški muzej Galliera.

Zaradi prostorske stiske je Barbara Franchin začela iskati novo lokacijo, kjer bi razkošna modna zbirka lahko bila na ogled tudi širši javnosti. Odzval se je tržaški župan Roberto Dipiazza in predlagal prostore v skladišču 26 v starem pristanišču, ponudila pa se je boljša možnost. Kreativni arhiv bo zato odromal na Ul. Cassa di Risparmio, v stavbo, ki je last sklada CRTrieste, kjer je do nedavnega bil sedež banke Unicredit, je včeraj naznanila predsednica sklada Tiziana Benussi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo