Torek, 07 december 2021
Iskanje

Bonaca ni skvarila vzdušja

TPK Sirena priredil tradicionalni tečaj jadranja, tokrat s pomlajenim kadrom

5. avg. 2020 | 10:00
Dark Theme

Barkovlje, soparno in vlažno jutro brez sapice vetra, bonaca, kakor bi rekli Tržačani. Mladi tečajniki Tržaškega pomorskega kluba Sirena so se pred pripeko skrivali pod belim šotorom. Trenerka Sara je skupino razdelila v dve ekipi in jima dodelila belo tablo, na katero je narisala namišljeno regatno polje. V odsotnosti vetra so jadralci tako lahko vsaj simulirali regato in se učili prave taktike za zmago. Eden od tolikih zdolgočasenih otrok, ki je čakal na navodila, je v roke vzel flomaster in začel nekaj čečkati. »Ne stuj risat monade,« ga je okaral drug tečajnik. Takoj zatem pa nepričakovan odgovor, genialen v svoji enostavnosti: »Ma sej ne rišem samo monade, rišem tudi neumnosti!«

Otroci so se urili v vezanju vozlov (FOTODAMJ@N)
Otroci so se urili v vezanju vozlov (FOTODAMJ@N)

Tečaji jadranja so pri nas stalnica, ki je niti koronavirus ne more ustaviti. Med vsakoletnimi organizatorji je tudi barkovljanska Sirena, kjer so na tečajih, ki jih vodi klubska trenerka Nataša Valenčič, do avgusta našteli že sto otrok. »Tokrat smo pomladili kader. Otroke trenira veliko mladih trenerjev, predvsem pa trenerk. Tudi med otroki smo letos našteli lepo število deklet, kar se prejšnja leta ni dogajalo,« je razložila Nataša, ki ji pri treniranju pomagajo še Cecilia Fedel, Petra Gregori, Aleksander Harej, Tinej Sterni ter Sara Zuppin in Marko Sancin.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo