Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

»Čakam na predlog Lige«

Tatjana Rojc zavrača Slokarjev očitek

17. apr. 2019 | 6:30
Dark Theme

Senatorka Tatjana Rojc se je odzvala na očitek, ki ji ga je Danilo Slokar izrekel v včerajšnjem Primorskem dnevniku. »Čakam predlog Lige in ga bom rade volje proučila,« je dejala ob Slokarjevi razlagi, da si Liga zavzeto prizadeva za zagotovitev zagotovljenega predstavništva Slovencev v rimskem parlamentu. Uresničitev cilja naj bi po besedah slovenskega deželnega svetnika zavirali ravno Demokratska stranka in Tatjana Rojc.

Za zdaj pa Liga vsaj javno ni predstavila nobenega konkretnega predloga. Rojčevi tudi ni znano, da bi obstajali osnutki ali kakšni neformalni pogovori za zagotovitev izvolitve Slovenca v poslansko zbornico oz. senat.

Zato senatorka dvomi, da so nameni Lige glede Slovencev iskreni. V nasprotnem primeru bi njeni senatorji med razpravo o zmanjšanju števila parlamentarcev podprli amandmaje Demokratske stranke ali vsaj skupine Za avtonomijo, ki ji je politično bližja.

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo