Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

»Čakam na predlog Lige«

Tatjana Rojc zavrača Slokarjev očitek

17. apr. 2019 | 6:30
Dark Theme

Senatorka Tatjana Rojc se je odzvala na očitek, ki ji ga je Danilo Slokar izrekel v včerajšnjem Primorskem dnevniku. »Čakam predlog Lige in ga bom rade volje proučila,« je dejala ob Slokarjevi razlagi, da si Liga zavzeto prizadeva za zagotovitev zagotovljenega predstavništva Slovencev v rimskem parlamentu. Uresničitev cilja naj bi po besedah slovenskega deželnega svetnika zavirali ravno Demokratska stranka in Tatjana Rojc.

Za zdaj pa Liga vsaj javno ni predstavila nobenega konkretnega predloga. Rojčevi tudi ni znano, da bi obstajali osnutki ali kakšni neformalni pogovori za zagotovitev izvolitve Slovenca v poslansko zbornico oz. senat.

Zato senatorka dvomi, da so nameni Lige glede Slovencev iskreni. V nasprotnem primeru bi njeni senatorji med razpravo o zmanjšanju števila parlamentarcev podprli amandmaje Demokratske stranke ali vsaj skupine Za avtonomijo, ki ji je politično bližja.

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo