Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Cvetlični sejem na tržaških ulicah

Vrnila se je tradicionalna prireditev Trieste in Fiore

Trst |
19. jun. 2020 | 13:05
Dark Theme

Po več mesecih popolnega zatišja se je na tržaške ulice vrnilo sejemsko razpoloženje. Cvetlično obarvano. Na Trgu sv. Antona ter v ulicah Paganini in Ponchielli je včeraj zaživel tradicionalni cvetlični sejem Trieste in Fiore, ki ponavadi poteka marca v Drevoredu XX. septembra. Zaradi epidemije koronavirusa je letošnja marčevska izdaja odpadla, občinski upravitelji pa so v sodelovanju z združenjem Assofioritalia kot nadomestni termin izbrali dneve med 18. in 21. junijem.

Več kot 15 razstavljavcev predstavlja novosti in izvirne ideje na področju ljubiteljskega vrtnarjenja. Pestrost in raznovrstnost ponudbe je velika, med cvetjem pa prevladujejo hortenzije, vrtnice, limonovci, drevja, med katerimi prevladuje javor, in celo morje dišavnic. Prodajalci so bili z začetkom sejma zelo zadovoljni, saj so že v dopoldanskih urah zabeležili dober obisk. To, da do njihovih stojnic kupci pristopajo brez strahu in brez pretiranih omejevalnih ukrepov, jih je opogumilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo