Ponedeljek, 12 april 2021
Iskanje

Dan spomina naj bo mnogo več kot črno-bela fotografija

Tradicionalna svečanost v Rižarni ob 27. januarju tokrat za zaprtimi vrati – Govornika tržaški in dolinski župan Roberto Dipiazza in Sandy Klun

Trst |
27. jan. 2021 | 13:38
Dark Theme

»Ohranjati spomin, da se tragična preteklost ne ponovi več. Ta stavek ostaja le prazna tolažba, če mu ne sledi še kaj več, je prepričan tržaški župan Roberto Dipiazza.« Na današnji tradicionalni svečanosti v Rižarni je pojasnil, da kdor dan spomina na žrtve holokavsta potiska le v preteklost, iz nje ustvarja črno-belo fotografijo. To pa postavlja v ozadje s sedanjostjo povezano razmišljanje. Osrednjo misel je sicer namenil mladim, ki so graditelji prihodnosti. Njegov govor so prebrali tudi v slovenščini. Slovenski govornik pa je bil dolinski župan Sandy Klun. Ta je v imenu vseh okoliških občin na Tržaškem povzel, kako nas je pandemija postavila v povsem nov položaj. Sovražnik namreč ni več otipljiv, postal je neviden.

Današnja svečanost ob dnevu spomina v tržaški Rižarni (FOTODAMJ@N)
Današnja svečanost ob dnevu spomina v tržaški Rižarni (FOTODAMJ@N)

Nov koronavirus je pahnil tradicionalno svečanost, ki jo Občina Trst prireja v sodelovanju z združenji bivših deportirancev in borčevskih organizacij, za zaprta vrata. V intimnejšem krogu so zadoneli verski obredi različnih veroizpovedi. Dogodku je bilo mogoče neposredno slediti tudi na Facebook strani tržaške občine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo