Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Delavci tovarne Flex danes prekrižali roke

Za ponedeljek napovedujejo protestni shod na Velikem trgu proti napovedi množičnih odpustov

Trst |
13. maj. 2022 | 12:48
Dark Theme

Delavci tovarne Flex so zaradi napovedanih odpuščanj danes prekrižali roke, okrog dvesto se jih je zbralo na skupščini pred tovarno v industrijski coni. Napovedali so tudi protestni shod, ki bo v ponedeljek, ob 10. uri, na Velikem trgu.

Predstavniki sindikalnih gibanj Fim, Fiom, Uilm in USB so sporočili, da namerava vodstvo tovarne po neuradnih virih odpustiti 200 uslužbencev in se odpovedati še 80 zaposlenim preko agencij za posredovanje dela, zato zahtevajo takojšen sklic omizja na ministrstvu za gospodarski razvoj ter podporo institucij. V tovarni Flex je trenutno 600 zaposlenih, del proizvodnje pa naj bi družba preselila v Romunijo.

»Dogajanje pobliže spremljamo skupaj z ministrstvom za gospodarski razvoj,« je povedal predsednik deželne vlade FJK Massimiliano Fedriga, »srečali se bomo z lastništvom. Selitev sedeža v tujino bi bila nedopustna, kar med drugim močno ovira tudi državni zakon,« je dodal. Zato je izrazil željo, da bi bilo lastništvo pripravljeno na soočanje z institucijami, ker meni, da so tovrstne odločitve nesprejemljive.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo