Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Delavec padel v podpalubje

Nesreča na ladji za prevažanje belega cementa

Trst |
17. apr. 2019 | 20:19
Dark Theme

Na ladji za prevažanje belega cementa Manassa M, ki je privezana na nabrežju Cadamosto v plovnem kanalu v Trstu se je okoli 16. ure pripetila nesreča: 34-letni delavec egipčanskega rodu je padel v podpalubje in se hudo poškodoval.

Na kraj nesreče so takoj prispeli gasilci iz Milj, ki so prišli do poškodovanega delavca in mu nudili prvo pomoč ter ugotovili, da bo reševalna akcija zahtevna, saj je moški, z začetnicami A.M.F., padel na dno 10 metrov globoke ladje, ki je dosegljivo samo z dolgo lestvijo, preko katere bi ga težko pripeljali ven iz podpalubja. Moški je sicer padel le za tri ali štiri metre, ne pa za celotno omenjeno globino desetih metrov.

Miljski gasilci so tako poklicali na pomoč gasilsko reševalno enoto Volo iz Benetk (gorska reševalna služba Furlanije Julijske krajine s helikopterjem je bila namreč zasedena v drugi reševalni akciji), ki je prispela na nabrežje Cadamosto s helikopterjem Drago 71, ponesrečenca izvlekla iz podpalubja in ga predala reševalcem službe 118.

Egipčana so takoj odpeljali v bolnišnico na Katinaro in ugotovili, da je utrpel več poškodb na nogah in zlom medenice, ni pa v smrtni nevarnosti.

Poleg gasilcev in reševalcev službe 118 so na kraj nesreče prispeli policija in predstavniki pristaniškega poveljstva.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo