Petek, 06 december 2019
Iskanje

Dijaki so se vrnili v šolske klopi

Začetek pouka na licejih Franceta Prešerna in Antona Martina Slomška ter na DTZ Žige Zoisa

Trst |
9. sep. 2019 | 17:28
Dark Theme

Veselo čebljanje dijakov se je danes vrnilo v šolska poslopja Znanstvenega liceja Franceta Prešerna, Humanističnega in družbeno-ekonomskega liceja Antona Martina Slomška in Državnega tehniškega zavoda Žige Zoisa.

Šolski zvonec letos ni izrekel dobrodošlice le prvošolcem, pač pa tudi dvema novima ravnateljicama: vodstvo DTZ Žige Zoisa je z začetkom septembra prevzela Maja Lapornik, na liceju A. M. Slomška pa po novem ravnateljuje Eva Sancin. Vajeti liceja Prešeren ostajajo v rokah Loredane Guštin.

Ob prehodu s srednje šole prve stopnje se je za Znanstveni licej Franceta Prešerna odločilo 58 dijakov: znanstveno smer bo obiskovalo 18 dijakov, uporabne znanosti in jezikovno smer bo obiskovalo po 17 dijakov, »klasikov« pa je letos 6.

Prvošolske klopi DTZ Žige Zoisa bo zasedalo 9 dijakov: na smeri za upravo, finance in marketing jih je 5, na smeri za gradnjo, okolje in prostor pa 4. V prvem razredu liceja Slomšek je dijakov 18: na družbeno-ekonomski smeri 13, na humanistični pa 5.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo