Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Dom prosekarja končno v domačih rokah

Novi upravitelj je proseška Društvena gostilna

Prosek |
12. sep. 2019 | 18:55
Dark Theme

Današnji dan bo na Proseku ostal z zlatimi črkami zapisan v anale. Dom Prosekarja je namreč končno prešel v domače roke, kajti Društvena gostilna Prosek je tudi uradno postala njegova upraviteljica. Snop žvenketajočih ključev je predsedniku Društvene gostilne Claudiu Černjavi na krajši slovesnosti ob podpisu prenosa upravljanja ravno v prostorih Doma predal predsednik dosedanje upraviteljice – Trgovinske zbornice Julijske krajine – Antonio Paoletti.

»Morda se je res vse skupaj nekoliko preveč zavleklo. Pa vendar smo morali spoštovati neko proceduro, se pravi pravila, in hkrati od dežele imeti neka zagotovila,« je zbrane v Domu nagovoril Paoletti. Dolgi zgodbi pa so naposled le napisali konec, je poudaril in spomnil na podpis nesrečnega protokola Prosecco Doc ter opozoril na zasluge Proseka pri pridobitvi zaščitene označbe porekla (ZOP) za peneče vino prosecco. »To smo dobili v zameno – morda bi si kraški vinogradniki zaslužili kaj več, pa vendar je tudi to nek dosežek.«

Černjava je zagotovil, da bodo v Domu snovali čim širše načrte, ki bi vodili v razvoj Krasa in v promocijo njegovih odličnosti. Z domačim prosekarjem v kozarcih dvignjenih v nebo pa so na obljubo vsi nazdravili.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo