Sobota, 10 april 2021
Iskanje

Domačini naveličani neolikanih izletnikov

V Bazovici so z debli podrtih dreves zagradili območje na Trmuni

21. nov. 2020 | 17:24
Dark Theme

Na Trmuni v Bazovici sta nekoč stali drevesi, ki jih je tržaška občina dala posekati, ker sta bili gnili in nevarni. Debla so domačini shranili in v teh dneh z njimi zagradili prostor. To dejanje je naletelo na številne kritike, saj je območje bilo zelo priljubljeno med nedeljskimi obiskovalci, ki so tam parkirali avtomobile in nato odšli na sprehod ali na izlet s kolesom.

»Že prejšnja občinska uprava je obljubljala, da bo območje uredila in zagradila. Tega nismo doživeli, zato so se domačini odločili, da si na jusarskem ozemlju sami pomagajo,« je pojasnil predsednik Koordinacijskega združenja kraških vasi Karlo Grgič. Vozila tako nimajo več dostopa na območje, domačini pa si bodo lahko oddahnili, saj so bili občasni obiskovalci bolj malo spoštljivi do zelenih površin v okolici tamkajšnjih hiš in prebivalcev. »Izletniki so se slabo obnašali in zapuščali za sabo neprijetne sledove,« je še dodal Grgič.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo