Nedelja, 24 maj 2020
Iskanje

»Dve generaciji smo že izgubili«

Na festivalu Link soočenje med Giuseppejem Bonom in Mauriziom Landinijem

Trst |
11. maj. 2019 | 21:45
Dark Theme

Italijo pesti premajhen obseg vlaganja. Če hočemo obrniti ta negativen trend in oživiti italijansko in evropsko gospodarstvo, potrebujemo skupne in usklajene ukrepe na evropski ravni. Kohezijska politika je potrebna za podporo ustvarjanja delovnih mest, poslovne konkurenčnosti, gospodarske rasti in izboljšanja kakovosti življenja državljanov. Potrebujemo demografsko rast in kulturo dela, ki je pred leti poniknila ne vemo kam. Dve generaciji smo že izgubili, ne smemo si privoščiti, da bi izgubili še eno. In kaj dela vlada, da bi izboljšala gospodarski položaj države? Nič, že leto dni vodi volilno kampanjo ...

To je bilo osrednje sporočilo drevišnjega srečanja v sklopu novinarskega festivala Link, na katerem sta svoje poglede na gospodarski (ne)razvoj Italije podala pooblaščeni upravitelj družbe Fincantieri Giuseppe Bono in generalni sekretar sindikata CGIL Maurizio Landini. Medtem ko je Bono poudaril zlasti pomen vlaganja v izobraževanje in oblikovanje dolgoročnih načrtov, s čimer se je strinjal tudi Landini, ki je ob tem opozoril tudi na vprašanje prekarnosti dela in prenizkih plač: »Če imamo v državi zaposlene ljudi, ki so revni, to pomeni, da je nekaj hudo narobe,« je dejal.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo