Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Dvig zastav uvod v Barcolano

Na sedežu kluba Svbg so se zbrali vsi starejši člani

Trst |
2. okt. 2019 | 17:22
Dark Theme

Z dvigom zastav v matičnem klubu, ki organizira Barcolano, in ob melodijah italijanske in evropske himne, ki ju je zaigrala godba Refolo, se je uradno začel enajstdnevni praznik, ki bo vrhunec dosegel z regato vseh regat. V močnem deževju so se v barkovljanskem klubu Svbg množično zbrali člani, ki tako ali drugače sodelujejo pri organizaciji Barcolane.

Dvig zastav uvod v Barcolano

Še posebej za starejše člane je ta trenutek vsako leto edinstven in samosvoj. Komodor Ennio Bandelli nam je zaupal, da je letošnja Barcolana zanj že 51.

Miro Cernaz je prav tako sodeloval pri skoraj vseh Barcolanah. Tudi zanj je dvig zastave ganljiv trenutek, saj pomeni, da dogajanje stopa v živo.

Kapitan Alessandro Chersi, eden od ustanoviteljev Jesenskega pokala, kot se je sprva imenovala regata Barcolana, je spomnil, da so nekoč zastavo dvigovali le dva dni pred regato. Predsednik kluba Svbg Mitja Gialuz pa je izpostavil intimnost tega dogodka.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo