Petek, 23 oktober 2020
Iskanje

Festival posvečen burji

Bogat spored festivala BoraMata, na tržaškem nabrežju tudi štiristo raznobarvnih vetrnic

Trst |
1. jun. 2019 | 13:07
Dark Theme

Festival burje BoraMata bo od 7. do 9. junija na tržaškem nabrežju postregel s kar štiristotimi raznobarvnimi vetrnicami. To pomeni kar dvakrat več kot v prejšnjih izdajah. Festival ima le rosnih pet let, postal pa je že del tržaške tradicije. Težko bi bilo drugače, saj v ospredje postavlja in igrivo opeva sunkovit severovzhodni veter, ki ni le značilnost Trsta, temveč tudi njegov simbol. Tako sta na včerajšnji predstavitvi v palači Costanzi povedala idejna stvaritelja prireditve Rino Lombardi iz muzeja burje in Federico Prandi iz agencije Prandicom.

Kot seveda že veste, imajo vetrnice vsako leto drugo barvo. Tokrat pa bodo ob priložnosti mladinskega evropskega prvenstva v nogometu U21 raznobarvne. Gre namreč za poklon barvam zastav sodelujočih držav. V nedeljo ob 11. uri bodo ob koncu dogodka na Ponterošu vetrnice tudi prodajali na dobrodelni dražbi. Izkupiček bodo namenili združenju Oltre quella sedia, ki se posveča osebam s posebnimi potrebami. Na Ponterošu bo med prireditvijo svoje glavno domovanje imela letošnja novost festivala: Boramat, simulator vetra. Ta je sad iznajdljivosti izumiteljev laboratorija FabLab, ki deluje pod okriljem Mednarodnega centra za teoretsko fiziko ICTP.

Uradno odprtje festivala BoraMata bo v četrtek ob 18. uri vedno na Ponterošu, kjer bodo predstavniki lokalne akcijske skupine LAS Kras predvajali posnetek o doživljanju kraške planote na kolesu.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo